Sport

2014.08.27. 10:45

Nosztalgia kosártorna a fűzfői bitumenen

Sorrendben a harmincnyolcadik volt, de tizenöt évig szünetelt a kosárlabdázók Balaton kupája. A tornát a pihenő után az egykori fűzfői kosaras Sipos Tamás főszervező „élesztette fel”, így rendezhették meg az I. szenior kosárlabda Balaton kupát.

Novothny Ottó

Csaknem negyven esztendőn keresztül augusztus közepén megtelt a balatonfűzfői szabadtéri kosárlabda pálya lelátója és persze a küzdőtér sem maradt üresen: a sportág legjobb hazai képviselői pattogtatták a labdát a bitumenen.

A szép emlékű sporteseményt élesztette újjá a hétvégi rendezvény, melyen csak negyven évnél idősebb kosarasok adhattak számot tudásukról.

A szabályok is változtak kissé, a pálya rövidebb volt és műanyag borítást kapott, ám így is rengeteg kilátogató szurkoló, egykori résztvevő emlékezett a múltbeli történésekre. A helyszín nem változott, így a balatoni kilátás és a különleges hangulatot produkáló szabadtér sem.

A kétszer tizenkét percig tartó összecsapásokat két négyes csoportban kezdték meg a résztvevők, majd a legjobbak döntötték el az érmes helyezések sorsát. A változó időjárás sem okozott problémát a kiváló játékosoknak, a döntőt például szakadó esőben is lejátszották a csapatok.

Végül a Fehérvár KC szenior együttese állhatott fel a dobogó legtetejére, megelőzve a csepelieket és a két harmadik helyezettet: a veszprémi Bakonyi vitézeket és a szegedieket. A csoportküzdelmekben még szerepeltek a budapestiek: Sajtó öregfiúk, Kandó főiskola, Old Boys, illetve a házigazdák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!