Sport

2017.06.13. 13:05

Női labdarúgás: a végén jött a dráma

AJKA - Mondhatnánk, semmi különös nem történt a megyei női labdarúgó bajnokságban: idén is, sorozatban negyedszerre, az NLC Ajka nyert. Na, de hogyan?

Horváth Gábor

Az utolsó forduló előtt még minden fontos kérdés nyitott volt az MTD Hungária megyei női bajnokságban.

A Pápai ELC-Nyárád volt a legkedvezőbb helyzetben, két pontos előnnyel vezette a tabellát az NLC Ajka előtt. Az éllovas azt a Csetényt fogadta, amely a harmadik helyen állt, de nem lehetett nyugodt, még nem biztosította be bronzérmét.

A játéknap másik rangadóján NLC Ajka-Veszprém FC összecsapást rendeztek. A hazaiak tehát versenyben voltak a bajnoki címért, míg a VFC még megcsíphette a képzeletbeli dobogó harmadik fokát, két pont volt a hátránya a csetényiek mögött.

Tehát mind a négy említett csapat téttel lépett pályára. A két derbi pedig bőven tartogatott izgalmakat és drámát.

A PELC-Nyárád kissé váratlanul kétgólos hátrányba (0:2) került, de az Ajka ezt nem tudta kihasználni, a Veszprém vezetett (0:1) otthonában.

A hajrában aztán megrázták magukat a "nagyok", a PELC-Nyárád egalizált a Csetény ellen (2:2), de a nagy dráma Ajkán jött.

Az ajkaiak gyorsan egyenlítettek, majd egy veszprémi szöglet után Korcsmáros Katrin szerzett labdát még a saját térfelén, a kapuig vitte a labdát és nem is hibázott (2:1). - Sok szurkoló volt, jött egyből az ováció, nagyon örültünk a sikernek, de még nem voltunk biztosak benne, hogy mi lettünk az elsők - emlékezett vissza a győztes gól szerzője.

- Összehívtam a lányokat, először nem mertük kiabálni, hogy bajnokcsapat - vette át a szót Gyenese Csaba edző, aki kiemelte: rengeteg sérülés hátráltatta csapatát, amely már ötpontos hátrányban is volt a PELC-Nyáráddal szemben, de nem adta fel, nagyot harcolt. - Igazi csapatmunka volt, az akarat és a küzdeni tudás döntött - tette hozzá.

Az NLC Ajka és a PELC-Nyárád azonos pontszámmal végzett, a több győzelem döntött a riválisok között az előbbi javára.

- Köszönjük az edzőnknek, hogy hitt bennünk. Ezt jól bizonyítja, hogy titokban hozott pezsgőt az utolsó meccsre - mondta mosolyogva a 19 éves Korcsmaros Katrin. Az NLC Ajka tehát ismét bajnok lett, újra bizonyította, hogy a város női labdarúgásában - a felnőttben és az utánpótlásban egyaránt - rengeteg muníció, tartalék van, megfelelő támogatással még komolyabb eredmények is megcélozhatóak volnának.

A bajnokcsapat tagja Hidi Jennifer, Tölgyesi Adrienn, Hannig Viktória, Gyenese Mónika, Bódi Barbara, Grünvald Szimóna, Lajtos Otília, Simon Ivett, Földi Kornélné, Laczkó Szandra, Belovics Alexandra, Korcsmáros Katrin, Kovács Tünde, Szájli Tímea, Fekete Anett, Somogyi Krisztina, Bogdán Krisztina, Tóth Bernadett, Mics Katica, Gubicza Csilla. Edző: Gyenese Csaba, technikai vezető: Földi Kornél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!