Sport

2017.05.11. 17:56

Nem volt esélyük - Utolsó hazai meccsét játszotta a szezonban a BKSE

BALATONFÜRED - Elmaradt a bravúr a Balatonfüredi KSE szezonbeli utolsó hazai mérkőzésén csütörtökön a férfi kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

BKSE-Tatabánya

24:29 (15:16)

Balatonfüred, 300 néző. V.: Andorka, Hucker. Balatonfüredi KSE: Fazekas - Déber 2, Kemény 2, DEBRECZENI 4, Gerdán, Győri 5 (3), Varsandán 3. Csere: Ristanovic (kapus), NÉMETH 2, KASPAREK 6, Petrovski, Vasvári, Horváth. Edző: Csoknyai István. Grundfos Tatabánya KC: Tóth M. - Pásztor, Leimeter 2, SZÖLLŐSI B. 6, Szöllősi Sz. 2, Ilyés 1, VUJOVIC 4 (1). Csere: Székely (kapus), Sipos 1, Grigoras 3 (1), VRANJES 5 (2), NAGY Sz. 5, Dénes. Edző: Vladan Matic.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 5/3.

Szezonbeli utolsó hazai mérkőzésére készült a Balatonfüredi KSE, amely a biztos bronzérmes Tatabányát fogadta. A vendégeknél két exfüredi is a keretben volt, Szöllősi Balázs és Székely Márton egyaránt korábbi egyesülete ellen készült.

Épp előbbi lőtte a találkozó első gólját, Győri válaszolt, de a Tatabánya irányította a játékot, 5. perc: 1:3. A vendégek sorban kapták a hétmétereseket, és háromból kettőt értékesítettek is.

A 10. percre háromra nőtt a Tatabánya előnye, 2:5. Győri, aki a következő idényben már a Telekom Veszprémet erősíti, gyönyörű gólját Szöllősi Balázs szintén nagy találata követte. A folytatásban többször is hibázott a Füred, amelyet a vendégek könyörtelenül kihasználtak. A 15. percben, 6:10-es állásnál Csoknyai edző időt kért.

Nem sikerült megállítani a Tatabánya rohanását, a hazai védekezés nem állt össze továbbra sem, 6:12.

Ilyés Ferencék emberelőnybe kerültek, mégis a másik oldalon született gól, Debreczeni egy percen belül duplázott, 8:12. Négy gólnál azonban nem tudott feljebb jönni a BKSE, 23. perc: 10:14.

A félidő hajrájában igyekezett sebességet váltani a hazai együttes, Varsandán találatát követően Németh brusztolt ki magának egy gólt, 28. perc: 13:15. A legvégén pedig Debreczeni volt eredményes, egyre csökkentette hátrányát a BKSE.

A szünetben a bajnoki címet szerzett balatonfüredi ifjúsági csapatot köszöntötték, a fiatalok megkapták jól megérdemelt aranyérmeiket.

Két vendéggóllal indult a második játékrész, mindkettőt Vranjes szerezte, igencsak szerencsés körülmények között. Kasparek szépített, Győri Mátyás viszont megsérült a Vranjessel történt találkozáskor, a fiatal átlövőt úgy kellett letámogatni a pályáról.

A 40. percben 18:21-et mutatott az eredményjelző, hiába volt eredményes a Füred, a Tatabánya rendre könnyedén átjátszotta védekezését.

Kasparek beindult, Fazekas pedig óriásit védett, alkalom adódott a felzárkózásra, de a másik oldalon Székely is bemutatott egy bravúrt.

Két gólra csökkent a hátrány (22:24), Matic ki is kérte egyik idejét. Felváltva estek a találatok. Nagy Szabolcs talált be, majd a pályára időközben visszatért Győri értékesített egy hetest, 51. perc: 24:26.

Ezután háromszor volt eredményes a Tatabánya, úgy tűnt, nem maradt több esélye a hazai csapatnak a pontszerzésre. Így is lett, a legvégén már csak az eredmény kozmetikázásáért hajthatott a BKSE.

Összességében magabiztosan győzött a Tatabánya. A Füred szombaton Szegeden zárja a szezont.

Csoknyai István: - Gratulálok a Tatabányának, uralta a meccset. Csak a 15-20. perctől sikerült azt játszanunk, amit elterveztünk. A végjátékra elfáradtunk, ennyi volt ma benne.

Vladan Matic: - Gratulálok Csoknyai barátomnak, a Füred ilyen sok sérülttel is maximális teljesítményt nyújtott. A meccs egy részében jól játszottunk, máskor gyermeteg hibákat vétettünk.

Debreczeni Dávid: - Gratulálok a Tatabányának. Nekünk ez az utolsó szalmaszál volt, hogy előrelépjünk a tabellán. Sajnálom, hogy nem sikerült, a vendégek a második félidőben felőrültek minket.

Ilyés Ferenc: - Biztos volt a harmadik helyünk, de győzni jöttünk Füredre és ezt sikerült is megvalósítanunk. Jó meccset játszottunk, a második félidőben Marci remekül védett és mi is kivédekeztünk néhány támadást, ez fontos volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!