Sport

2014.08.24. 07:20

Nem született gól a Pápa-Győr meccsen

Szűcs Lajos bravúrjainak köszönhetően a Lombard Pápa hazai pályán kiharcolta a döntetlent a Győri ETO ellen az NB I 5. fordulójában. A szombat esti bajnoki gólnélküli pontosztozkodással zárult.

Polgár Tibor

Lombard Pápa-Győri ETO 0:0
Perutz Stadion, 800 néző. Vezette: Erdős József (Farkas, Kóbor).
Lombard Pápa: Szűcs – Tóth G., Jagodics, Csizmadia, Frizoni – Zulevs, Nagy T., Florean, Sluka, Csilus – Popin. Vezetőedző: Mátyus János.
Győri ETO: Kamenar – Wolfe, Lipták, Lang, Völgyi – Dudás, Kamber, Pátkai, Andric – Rudolf, Priskin. Vezetőedző: Horváth Ferenc.
Csere: Florean helyett Benkő a 67., Frizoni helyett Bogunovic a 84., Zulevs helyett Böröczky a 90., illetve Wolfe helyett Martinez az 58., Andric helyett Trajkovic a 71., és Pátkai helyett Mervó a 86. percben.
Sárga lap: Sluka a 32., illetve Wolfe a 8., Andric a 17., és Völgyi a 44. percben.

Villanyfényben és zuhogó esőben kezdődött az ETO pápai vendégjátéka, amely az időjárásnak köszönhetően szép focit nem annyira, inkább nagy küzdelmet ígért a Perutz Stadionba kilátogató szurkolóknak.

A késő esti találkozó első komoly lehetősége a hazaiak előtt adódott, azonban Frizoni remek jobb oldali beadását Popin a hosszún érkezve a jobb kapufa mellé fejelte néhány lépésről az 5. percben. Fejesre fejes volt a válasz: a 12. percben az ötös bal sarkának közeléből Priskin szép mozdulattal csúsztatott kapura egy bal oldali beívelést, Szűcs magabiztosan védett. A 19. minutumban Sluka távoli bombája a kapu fölé szállt, majd nem sokkal később a Lombard kiváló hálóőre perceken belül két Priskin-ziccert is kivédett nagy bravúrokat bemutatva.

Közben az eső rendületlenül szakadt tovább, a „vízifoci” pedig egyre kiszámíthatatlanabb mozzanatokat eredményezett a pályán.

Az első félidő második felében már egyre ritkábbá váltak a futballra emlékeztető megmozdulások, ezek helyét a szabálytalanságok vették át, és ebben a műfajban egyértelműen a vendégek vitték a prímet – az ETO agresszivitása többször is durvaságba torkollott. A játékrész hajrájában Lipták Popinnal szembeni alattomos könyökösét nem vette észre a játékvezető, de Völgyi hátulról történő kíméletlen becsúszását már megbüntette Erdős József. „Apró” szépséghiba, hogy a győri védő értelmetlen és súlyosan sérülésveszélyes megmozdulása kétségkívül kiállítást ért volna, azonban csak a sárga lapot mutatta fel a sípmester.

A fordulás után előbb Priskin pörgetett kapu mellé középről egy centerezést, majd Andric 10 méterről, kissé jobbról, ajtó-ablak helyzetből eleresztett lövését elképesztő bravúrral kivédte Szűcs. A 61. percben a gyakorta bátran próbálkozó Sluka újabb távoli lökettel jelentkezett, Kamenar hárított. A 72. minutumban a csereként beállt Trajkovic első labdaérintéséből gólt szerezhetett volna, de ziccerből a jobb kapufa mellé lőtt. A 86. percben Rudolf a leshatáron kilépve egyedül törhetett kapura a bal oldalon, ám Szűcsnek ezen az estén nem lehetett gólt rúgni, az NB I legjobb kapusa sokadik óriási bravúrjával ismét megmentette csapatát.

A hosszabbítás perceiben még Lipták is megúszott egy utánrúgásért járó piros lapot, az eredmény pedig már nem változott. A Lombard Pápa fegyelmezetten és hatalmas lelkesedéssel futballozva megérdemelten tartott otthon egy pontot a szezon előtt bajnokaspiránsként emlegetett Győri ETO ellen.

 

Edzői értékelések:

Mátyus János: Nem vagyok szomorú az egy pont miatt. Persze minden meccsen győzni szeretnénk, azonban nem szabad elfelejteni, hogy olyan különbségek vannak a két csapat lehetőségei között, hogy a döntetlennel feltétlenül elégedettnek kell lennünk. Ma olyan küzdeni tudásról tettünk tanúbizonyságot, ami egészen elképesztő. Minden labdáért, minden centiméterért megküzdöttünk, csúsztunk-másztunk, eltűntettük a két csapat közti különbséget.

Horváth Ferenc: Rengeteg helyzetet kihagytunk, és ez az én felelősségem is. Nem tudom, miért van az, hogy hetek óta számtalan lehetőséget kidolgozunk, de nem tudunk belőlük gólt szerezni. Az ennyire felázott talaj az építkező csapat számára jóval nehezebbé teszi a mérkőzést, azonban ehhez is alkalmazkodni kell, az ilyen mérkőzést meg kell nyerni. Azért, hogy a szerencse visszapártoljon a csapat mellé, nagyon sokat kell tennünk, meg kell érte szakadnunk a pályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!