Sport

2014.09.15. 14:40

Nem feltartott kézzel érkezik a horvát bajnokság ezüstérmese Veszprémbe

Kedden folytatódik a SEHA-liga, ahol az MKB-MVM Veszprém a horvát bajnokság ezüst-érmesét, az RK Nexet látja vendégül 18 órakor.

B. Virág Rita

A Veszprém ragyogóan kezdte a SEHA-ligát, hiszen négy mérkőzésből négyet behúzott. Ráadásul legutóbb a sorozat címvédőjét, a macedón Vardar Szkopjét győzte le a vártnál sokkal könnyebben (31:23).

A magyar bajnok programja továbbra is rendkívül feszes, hiszen ma már újra pályára kell lépni, a horvát RK Nexe ellenében.

A horvát klub igazi nevelőegyesület, az utánpótlásképzés egyik meghatározó bázisa déli szomszédainknál. A legfőbb célja a fiatalok megfelelő fejlesztése és versenyeztetése. Évről évre ifjú titánokkal indulnak a bajnokságban, ahol 2009 óta rendre a második helyen végeznek a Zágráb mögött.

A SEHA-ligában már három évadot töltöttek ki, először ötödikek, aztán hetedikek, majd tavaly hatodikok lettek.A horvátok, a többi csapattal egyetemben, szintén úgy vélekednek, a Liga legjobb csapata a Veszprém. A honlapon arra is kitérnek: az MKB rendkívül meggyőző játékkal győzte le a macedón címvédőt. Persze ettől függetlenül nem feltartott kézzel érkeznek majd a bakonyi városba, ahol igyekeznek majd a maximumot adni.A Nexe egyik legjobbja, Josip Pavletic a vele készült interjúban arról beszélt, minden meccsen győzni szeretnének, így Veszprémben is.

– Kerek a labda, bármi megtörténhet – mondta a játékos, aki azt is hozzátette, csakis egységesen, csapatmunkával érhetnek el jó eredményt.

A Veszprém a Szkopje ellen is bizonyította, nem véletlenül tartják a SEHA-liga favoritjának (Fotó: Penovác Károly)

A horvátok eddig egyébként nem túl jól kezdték a SEHA-ligát, hiszen mindkét találkozót elvesztették. Előbb a hazai rivális, a Zágráb győzte le hazai pályán 19:35-re, majd idegenben a Meshkov Bresztnél kapott ki 29:26-ra.

– A Szkopje ellen megmutatkozott a legnagyobb erősségünk, a jó védekezés, ami remek alapot adott a támadójátékunknak – kezdte Carlos Ortega, az MKB-MVM mestere. – Jó érzés volt nyerni, de nem maradt sok időnk, mert kedden már újabb összecsapás vár ránk a Nexe ellen. A horvátokról nem sokat tudunk, magas szerkezetű társaság, erős kinti lövőkkel, és meg kell jegyezni, elég keveset cserélnek. Ezen a mérkőzésen szeretnék több lehetőséget adni azoknak, akik korábban kevesebbet léptek pályára. Ki kell használni a lehetőséget arra, hogy őket mielőbb tökéletesen be tudjuk építeni a csapatszerkezetbe és ezzel még tovább fejlődjünk – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!