Sport

2014.10.01. 16:25

Nem adott esélyt az FC Ajka

Elmaradt mérkőzést pótoltak a labdarúgó NB II-ben, ahol az FC Ajka szinte lemosta a sereghajtó Balmazújvárost.

B. Virág Rita

FC Ajka–Balmazújváros 5:0 (2:0)
Ajka, néző. Vezette: Botló (Iványi, Máyer).
FC Ajka: Jánosa – Köles, Asztalos, Pákai (Gunther 62.), Zámbó – Lattenstein, Csordás, Weitner (Varga 64.), Matetits (Szabó 43.) – Sowunmi, Major. Vezetőedző: Klement István.
Balmazújváros: Szalma – Csorba (Kállai 57.), Vachtler (Reznek 76.), Batizi Pócsi, Müller – Papp, Angyal, Virág, Bakos – Sigér (Andorkó 80.), Bokros. Vezetőedző: Szabó János.
Gólszerző: Lattenstein (27.), Csordás (45.), Weitner Ádám (58.), Gunther (82.), Major (88.).
Sárga lapok: Csordás a 40., Sowunmi az 54., Weitner a 60., Major a 66., Szabó a 75., ill. Virág az 57., Szalma a 71., Bakos a 75., Bokros a 79. percben.

A mérkőzés előtt köszöntötték az ifjú apát, Gunther Zsoltot, akinek szeptember 29-én született meg kisfia, Soma. Nagy Tibor a klub utánpótlás vezetője egy igazolással kedveskedett az édesapának, így Soma lett az Ajka legifjabb játékosa.

Nagy elánnal játszott Csordás Szabolcs (labdával), már az első percben veszélyeztetett (Fotó: Penovác Károly)

Nagyon bekezdett az Ajka, rögvest az első percben veszélyeztetett: Csordás egy csel után tizennyolc méterről centikkel lőtt a léc fölé. A 7. percben baloldali ajkai szöglet után Zámbó perdített tíz méterről a léc fölé. A 18. percben szabadrúgás variáció után Papp húsz méteres lövését hárította nagyszerű érzékkel Jánosa.

A 27. percben Csordás buktatásáért megítélt 18 méteres szabadrúgást Lattenstein a jobb felső sarokba lőtte, 1:0.

A 35. percben Virág lőtt tizenhat méterről centikkel a léc fölé.

Aztán Jánosát tornáztatták meg, előbb Vachtler 18 méteres bombáját védte, majd kivetődéssel mentett Batizi Pócsi elől.

Már a félidő hosszabbításában Csordás egy szép csel után 18 méterről, ballal a jobb felső sarokba lőtt, 2:0.

Szünet után, az 52. percben Bokros jobbról befelé cselezve, tizennégy méterről vette célba a kaput, de Jánosa a helyén volt. Öt perccel később Virág lőhetett szabadrúgást a tizenhatos és az oldalvonal közötti területről, bal alsóra tartó labdáját Jánosa hárította.

Az 58. percben Zámbó jobboldali szabadrúgását röviden mentették a védők, Csordás visszagurított Weitner elé, aki egy csel után, tíz méterről a kapu bal oldalába lőtt, 3:0.

A 65. percben a két perccel korábban beállt Gunther 30 méteres szabadrúgásánál volt Szalmának minden tudására szüksége. A 70. percben Szabó került ziccerbe lövés helyett átadást választott, de Sowunmi lesen volt. Az ezt követő gyors kontránál Kállai 14 méteres lövését Jánosa mentette a jobb sarok elől.

A 82. percben Major kapott remek indítást, betört a tizenhatoson belülre, Szalma kivetődve elhúzta a lábát, tizenegyes. A büntetőt Gunther, az ifjú apa nagy erővel lőtte a léc alá, 4:0.

A 88. percben Varga remekül ugratta ki Majort, aki a kapus mellett is elhúzta a labdát, és nyolc méterről a kapu közepébe helyezett, 5:0.

Lüktető, jó iramú mérkőzésen mindkét csapat sok helyzetet dolgozott ki. Az FC Ajka végre mindkét félidőben remekül használta ki adódó lehetőségeit és ilyen arányban is megérdemelten nyert és elmozdult a tabellán is.

 

Gunther Somának ajánlják a sikert

Klement István: - Ezt a győzelmet legifjabb játékosunknak, Gunther Somának ajánljuk. Ez a győzelem több pusztán három pontnál, el kellett mozdulnunk a tizennegyedik helyről.

Szabó János: - Minden mérkőzésen megvannak a helyzeteink, az első félidőben szerencsétlen egyéni hibák következtében kaptuk a gólokat, ami felhozta az ajkaiakat. A hazaiak megérezték, hogy van keresni valójuk ellenünk. Őszintén szólva többet vártam ettől a mérkőzéstől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!