Sport

2015.03.31. 13:29

Érmeket halmoztak a Veszprém megyei tájfutók

Rengeteg Veszprém megyei érem született a Győrben, illetve a Fenyőfő melletti Kakas-hegyen rendezett tájfutó versenyeken.

Horváth Gábor

Két országos rangsoroló tájékozódási futó versenyt is rendeztek egymás után a közelmúltban a Dunántúlon. Először a Tájfutó Maraton Prológon Győr belvárosában mérték össze tudásukat a rövidtávú városi pályákon a résztvevők, majd a Fenyőfő melletti Kakas-hegy adott otthont megmérettetésnek.

Mérő Edittől, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület Tájékozódási Futó Szakosztályának sajtóreferensétől megtudtuk: megyénk versenyzői a prológon 12 kategóriában bizonyultak a legjobbnak. A győztesek: Berzsenyi Bence, Papp Viktória, Kocsispéter Kata, Németh Zsoltné, Gaschler Emma (Veszprémi Honvéd), Péntek Márton, Csontos András, Harmath Dávid (Balatonfüredi SC), Ládi János, Kovács Zsolt, Pegán Ágnes és Szabó Sára (Bakonyi TK).

A második viadal technikás bakonyi terepe kemény próba elé állította az indulókat.

Már a rajtba vezető 2,5 kilométeres, többnyire emelkedő út kellően előre vetítette a versenyzőkre váró nehézségeket. A kitűzött pályák pedig nem csak a hosszúságuk miatt tették próbára a résztvevők állóképességét. Némelyik mezőnyben az akár több száz méteres szintkülönbségek legyűrése, de az optimális útvonalválasztások is kihívást jelentettek a meredek völgyek és hegyoldalak között, a vízmosások és sziklafalak tarkította, gyönyörű erdőben mondta el Mérő Edit, aki kiemelte: a meglehetősen kiegyenlített erőviszonyokat mutatja, hogy a helyezésekért végig küzdeni kellett, még a cél előtti befutó szakaszon is szükség volt egy végső hajrára.

Némelyik kategóriában mindössze egy másodperc döntött a győztes és a második helyezett között, vagy jelentette éppen a dobogóra kerülést.

A megye tájfutóinak erőfeszítéseit számos érem koronázta, összesen 11 aranyat, 10 ezüstöt és 10 bronzot hozhattak haza.

Az F14C kategóriában Miskey Bendegúz (középen) arany, Csontos András (balra) ezüst, Gloch Zalán bronzot szerzett

Az aranyérmesek: Molnár Zoltán (Tapolca), Bálint Benedek, Bálint Ádám, Miskey Bendegúz, Mérő Dominika, Németh Zsoltné, Böröczkyné Makai Anna, Gaschler Emma (VHSE), Tóth Károly (VTC), Országi Sára (BTK), Tóth Krisztina (Tipo).

Ezüstérmet szereztek: Angyal Dániel, Niedermayer Benedek, Lantai Lili, Mérő Edit (VHSE), Péntek Márton, Csontos András (B.-füred), Ládi János, Pegán Róbert, Pegán Petra (BTK), Kaszásné Boa Ágnes (Balatonalmádi Herkules SE).

Bronzosok: Etlinger András, Vass Tibor, Gloch Zalán, Lantai Anna, Bálint Gergő, Bálint Bence, Takó Dóra (VHSE), Péntek Gábor (Balatonfüred), Pegán Ágnes, Molnár Gyula (BTK).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!