Sport

2014.08.12. 12:25

Negyven roncsderbis száguldott a pályán

Az időjárás előrejelzés több pilótát is elriasztott az országos roncsderbi bajnokság hajmáskéri futamától, de azért negyvenen így is összemérték tudásukat.

Novothny Ottó

Tizenkét kategóriában álltak rajthoz az autók, közöttük a hazai és királyszentistváni pilótákkal. Az időmérő edzéseket azonnal szakadó esőben rendezték meg, majd a trópusi forróság vette át a főszerepet és nehezítette meg a résztvevők dolgát.

A bokáig érő sárban több autó is megcsúszott, illetve fel is borult, de a tapasztalt pilótáknak, illetve a biztonsági eszközöknek köszönhetően természetesen sérülés nem történt.

Ilyen jeleneteket is előfordulnak a roncsderbi futamokon (Fotó: Kiss Béla)

Az ifjúsági korú Kormos Áron először merészkedett a felnőttek közé és remekül helytállt: a harmadik helyen végzett. Érdekesség, hogy Áron édesapja Kormos Barnabás Lada kategóriában startolt és a nap végén a buli futamon egymás ellen vetélkedett apa és fia.

A roncsderbi országos bajnokság következő futama Királyszentistvánon lesz augusztus 24-én.Eredmények, Trabant 1., ifi: 3. Breznyánszky Levente (Hajmáskér). 2., ifi: 1. Kormos Áron (Hajmáskér). Lada: 1. Lájer Viktor (Királyszentistván), 4. Kormos Barnabás (Hajmáskér). Nők: 4. Steigler Tünde (Hajmáskér). Széria közép: 3. Bauer Csaba (Királyszentistván).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!