Sport

2017.02.13. 17:55

Négyszázezres ajándék

Várpalota - Labdákat, bójákat, és különböző sporteszközöket kapott a napokban a Várpalota Kosárlabda Klub, ahol hét csoportban közel százhúsz gyermek ismerkedik a sportág alapjaival.

Szabó Péter Dániel

A Magyar Kosárlabda Szövetség által indított Kosárpalánta program adományait Campanari-Talabér Márta várpalotai polgármester és Zugor Balázs alpolgármester adta át a napokban a sportos apróságoknak és edzőjüknek a Lurkó Kuckó Központi Óvoda tornaszobájában.

- Közel egy évvel ezelőtt döntött úgy a város vezetése, hogy lehetőségeihez mérten támogatja a kosárlabda utánpótlás-nevelést Várpalotán. Már az óvodás kortól kezdve több csoportban foglalkoznak szakemberek a gyermekekkel, akikből reményeink szerint később sportolók lesznek. A jövőben is szeretnénk kihasználni a különböző pályázati lehetőségeket, hogy megfelelő hátteret tudjunk adni a kosárlabda képzéshez a településen - mondta Zugor Balázs.

Ágnerné Kováts Nóra vezetésével a legkisebbek ismerkednek a kosárlabdával a Lurkó Kuckó óvodában
Fotó: Szabó Péter Dániel

- A kosárlabda szövetség által indított program komplex mozgásfejlesztést takar, ez a labdás gyakorlatokon túl atlétikai és más elemek elsajátítását is jelenti. Ennek segítségével a csöppségeknek első-második osztályos korukra már meglesznek az alapkészségeik, s bármilyen sportágban, például a kosárlabdában is el tudnak indulni a játékossá válás útján - tudtuk meg a Várpalotai Kosárlabda Klub elnökétől, Ágnerné Kováts Nórától.

A munka tavaly óta gőzerővel zajlik, hét csoportban közel százhúsz gyermek és fiatal jár a tréningekre Várpalotán. - Az U11-es a legfiatalabb versenyző korosztály, ami jelenleg a 2006-os születésű gyermekeket jelenti. A lány utánpótlás csapatunkat szeptemberben el is indítottunk a regionális, illetve a székesfehérvári bajnokságban, ahol havonta egy fordulót játszunk.

Célunk, hogy mielőbb tudjunk versenyeztetni tiszta fiú és lány együttest is a megmérettetéseken, hiszen csak úgy tudunk építkezmi a jövőben - tette hozzá Ágnerné Kováts Nóra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!