Sport

2017.03.26. 16:15

Egyetlen gól döntött a Videoton II elleni mérkőzésen

Ajka – Az FC Ajka futószalagon gyártotta a helyzeteket, mégis végig izgalmas volt a Videoton II ellen összecsapás a labdarúgó NB III-ban vasárnap.

Horváth Gábor

FC Ajka-Videoton II 1:0 (1:0)

Ajka, 200 néző. V.: Horváth. FC Ajka: Dénes – Pál, Pákai, Kozma, Csemer – Tölgyesi, Hanzl, Köles – Balázs (Pavlitzky, 53.), Skriba (Kovács Gábor, 65.), Major (Fodor, 80.). Edző: Bücs Zsolt. Videoton II: Gyánó – Baksa, Varga, Lencsés, Schiller – Pápai, Lassú, Pölöskei (Kondor, 46.), Solomun (Csongrádi, 46.) – Hadzic, Barczi. Edző: Dvéri Zsolt.

A hazaiak álltak jobban a tabellán (Bücs Zsolt csapata az ötödik, a Vidi II a kilencedik helyről várta a fordulót), ám a vendégeknél – ahogyan arra a válogatott szünet miatt számítani lehetett – több NB I-es játékos is szerepet kapott.

Sokkal veszélyesebben kezdett az FC Ajka, amely kapuja elé szegezte a székesfehérváriakat, veszélyes szituáció akadt, igazi gólhelyzet nem. A folytatásban éledezett a Fehérvár, azonban továbbra is a Veszprém megyei csapat uralta a meccset.

A 14. percben Majort ugratták ki a bal oldalon, a támadó eltekerte a labdát a kapus felett, és a bal kapufa mellett is. Nem sokkal később Tölgyesi és Balázs összjátéka után utóbbi beadását Skriba próbálta kapura sarkazni, de a játékszer elakadt a védőkben.

A 20. percben óriási hazai helyzet maradt ki. Tölgyesi tálalt gyönyörűen Major elé, akinek lövését Gyánó védte, a játékszer Skriba elé pattant, de a vendégek kapusa az ismétlésbe is bele tudott érni.

A 23. percben vezetést szerzett az FC Ajka. Skriba előtt adódott komoly lehetőség, majd Hanzl szerezte vissza az elveszített labdát, amelyet Major fejére ívelt, a támadónak nem volt nehéz dolga, bal oldalról, öt méterről a hálóba bólintott, 1:0.

A 29. percben Major duplázhatott volna, ám ígéretes helyzetben fölé lőtt. Továbbra is fölényben futballozott az Ajka, amely könnyedén bontotta meg ellenfele védelmét. A vendégek alig birtokolták a labdát, az egygólos előny azonban aligha volt megnyugtató Bücs Zsoltéknak, főként a hazai lehetőségek számát tekintve.

A hajrában ráadásul rátett egy lapáttal a Videoton, amely a 43. percben közel volt az egyenlítéshez, Lassú közeli lövését Dénes bravúrral védte.

A második félidő elején Pál nagy erejű lövése suhant el nem sokkal a jobb kapufa mellett, majd Balázs futotta le a védőket, ám hiába lőtt el a kilépő kapus fölött, a labda a felső lécen pattant.

Az 54. percben Major a bal oldalon egy szép csellel elküldte védőjét, de lövése nem találta el a kaput.

A folytatásban mindkét csapat kapkodott, rengeteg volt a rossz megoldás, a pontatlan passz. A hazaiak képtelenek voltak bevinni a megnyugtató második találatot.

A 70. percben ismét Major lógott meg egy baloldali indítással, elment védője mellett, beadása azonban pontatlan volt. Nem sokkal később Tölgyesi szerzett labdát, lövése a bal kapufán csattant. Egy percre rá Kovács Gábor gyalogolhatott volna el a kapuig, ám rosszul tolta meg a labdát és a védők szerelni tudták.

A 76. percben Major szépen fordult le két védő között, már csak a kapussal állt szemben, rosszul helyezett lövését védte Gyánó.

A 82. percben a frissen beállt Fodor baloldali beadását Kovács középen nagy helyzetben belsőzte mellé. A 85. percben Tölgyesi 16 méterről kapu fölé bombázott. A 89. percben Csemer 17 méteres szabadrúgását védte vetődve Gyánó, majd ismét Csemer próbálkozott, távoli bombáját a vendégek kapusa kiöklözte.

Az FC Ajka magának köszönhette, hogy végig kellett izgulnia a meccset, a házigazda fél szezonra való helyzetet dolgozott és hagyott ki. Összességében persze teljesen megérdemelt a hazai siker.

Bücs Zsolt: - Az első 30 perc, úgy gondolom, tökéletes volt, aztán hullámzóvá vált a játék. Sok ki nem kényszerített hibánk volt, rengeteg helyzetet hagytunk ki. Megérdemelten nyertünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!