Sport

2014.11.24. 16:30

Nagyot küzdött a Lombard Pápa

Jogtalan kiállítással és súlyos sérüléssel dacolva szerzett egy pontot a Lombard Pápa a labdarúgó NB I legutóbbi fordulójában.

Polgár Tibor

A bakonyaljaiaknak rendkívül fontos lett volna a győzelem a 15. játéknapon, ugyanis Szűcs Lajosékra két borzasztóan nehéz bajnoki vár még a 2014-es esztendőben. (A Lombard a 16. fordulóban az éllovas Videotont fogadja, majd a Ferencvároshoz látogat.) Azonban a Budapest Honvéd elleni hazai mérkőzés első félidejében nagyon úgy tűnt, hogy az égiek elpártoltak a pápaiaktól.

Csizmadia pontot mentett (Fotó: Penovác Károly)

A 32. percben egy átlagosnak nevezhető szituáció után Pintér Csaba játékvezető téves ítélettel kiállította Waltner Róbertet, aztán a 45. minutumban jött az újabb csapás a hazaiak számára: sérülés miatt le kellett cserélni Csilus Tamást, a Lombard egyik alapemberét. A fiatal középpályást mentő szállította kórházba, és noha felmerült a bokatörés gyanúja is, a tehetséges futballistának szerencsére „csupán” a bokaszalagjai sérültek meg egy rossz mozdulatot követően. (A pontos diagnózisra még várni kell.) Csilus sérülését Budapesten vizsgálják ki, előreláthatólag 2-2,5 hónap kihagyás vár rá – tudtuk meg Szemán György klubigazgatótól.

Csilus Tamást hordágyon viszik le a pályáról a Pápa-Honvéd meccsen az első félidő hajrájában (Fotó: Penovác Károly)

A pápai labdarúgók becsületére legyen mondva, a súlyos csapások ellenére egy percig sem adták fel a küzdelmet. Még a bekapott gól után is rendületlenül harcoltak a pontszerzéséért, és hősies erőfeszítéseiknak köszönhetően a hosszabbítás perceiben megfordították a szerencséjüket: Csizamadia Csaba hidegvérrel értékesített büntetője fontos pontot eredményezett a Lombard Pápa számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!