Sport

2015.01.22. 13:53

Nagy pofon ez Balatonfürednek

Ha a dolog jó oldalát nézzük, Veszprém nyert egy remek sporteseményt. Ha rosszat: Füred városával, kézicsapatával és szurkolóival bizony jól kicsesztek.

Horváth Gábor

A Balatonfüredi KSE az egyetlen magyar kézicsapat, amely bejutott az EHF-kupa csoportkörébe. Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) döntése értelmében a balatonfüredi sportcsarnokban nem lehet csoportmeccset rendezni. Az indoklás egyszerű és kegyetlen.

Mert nincs két oldalt lelátó.

Tessék? Bizony, mert nincs a játéktér mindkét oldalán lelátó.

Azaz a csarnok beázhatna, lehetne benne 40 fok, vagy jéghideg, lehetnének kis lyukak az öltözők, a lelátó pedig összetákolt és koszos, ettől még lehetne benne EHF-csoportmeccset rendezni. Ha lenne két oldalt lelátója.

E sorok írója sok sportcsarnokban megfordult az elmúlt években itthon és Európában, s bizony közülük nem egy „büszkélkedhetett” a felsoroltak közül akár több jellemvonással is. Bátran kijelenthető: nagy pofon ez az idén tízéves Balaton Szabadidő Központnak, amely ma is az ország egyik legkulturáltabb, legkomplettebb, legszebb rendezvénycsarnoka. De nemcsak a csarnokot (és az EHF-et) minősíti le a döntés, hanem az egész várost is és akkor még nem beszéltünk a kézilabdaklubot ért méltánytalanságról.

A csapat idegenbe kényszerül, a klub pedig bevételtől esik el. A hangulat sem lesz olyan, hiszen míg Füreden jó eséllyel telt ház előtt játszották volna a meccseket, az ötezres Veszprém Aréna kongani fog.Ahogyan a cikk elején említettem, van a dolognak jó oldala is: a megyeszékhely tekintélyes kézilabda szerető tábora nyert egy rangos eseményt. Ha a fantasztikus bakonyi szurkolóknak van kedvük és az MKB-meccsek után/előtt fölös hangjuk, energiájuk, kisegíthetik a kis testvért. Most nagy részben bizony rajtuk múlik, hogy milyen hangulata, szájíze lesz annak a három mérkőzésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!