Sport

2014.11.22. 11:14

MKB-MVM Veszprém-Szkopje: Mikler volt a különbség - Maximális teljesítmény, szép siker

Nincs jobb kifejezés, az MKB-MVM Veszprém KC tönkreverte a Vardar Szkopjét a kézilabda Bajnokok Ligájában. A macedónok múlt héten majdnem megcsípték a magyar bajnokot, most esélyük sem volt. Előbén közvetítettünk. Nyilatkozatokkal, képekkel.

Horváth Gábor

MKB-MVM Veszprém KC-Vardar Szkopje

32:24 (16:10)

Veszprém Aréna, 5000 néző. V.: Badura, Ondogrecula (szlovákok). MKB-MVM Veszprém KC: MIKLER - Gulyás 1, SULIC 3, ILIC 8 (1), Terzic 1, SCHUCH 1, Ugalde 2. Csere: Alilovic (kapus), ZEITZ 7, CHEMA 3, Iváncsik G. 2, Nilsson 1, Marguc, RUESGA 3. Edző: Carlos Ortega. Vardar Szkopje: Sterbik - Brumen 2, DUSEBAJEV 4, PRIBAK 4, Chipurin 2, Lackovic, Dibirov 4 (2). Csere: Angelov (kapus), Abutovic, Lazarov 3 (2), Toskic 1, Karacic 2 (1), Siskarev 2, Rastvortsev. Edző: Raul Gonzales.

Kiállítások: 10, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 2/1, ill. 5/4.

Carlos Ortega: - A különbséget Mikler Roland jelentette a mai mérkőzésen. A védekezés sokat segített, de kapusunk remek napot fogott ki és többször hárított fontos pillanatban. Büszke vagyok játékosaim teljesítményére, a sérülések ellenére jó produkciót nyújtottak.

Iváncsik Gergő: - Maximálisan felkészültünk ellenfelünkből. Szinte hibátlanul játszottuk végig a mérkőzést, amelyet végig uraltunk. Örülök, hogy hazai környezetben ilyen sikert arattunk.

Raul Gonzales: - Gratulálok a Veszprémnek, amely nagyon jól játszott, főleg az első félidőben. Nekünk sok problémánk akadt, és a hazaiak kapusa remekül védett. Harminc perc után nagy hátrányunk volt, ekkor már el is dőlt a meccs.

Alex Dusebajev: - Gratulálok a Veszprémnek a győzelemhez. Nem játszottunk rosszul, mégis már az első félidőben eldőlt a meccs. Kidolgoztuk a helyzeteket, amelyek kimaradtak. Ellenfelünk kapusa remek napot fogott ki. Csalódott vagyok, hiszen nagy különbséggel kaptunk ki. Ennél jobb teljesítményt is tudunk nyújtani.

Nem volt kérdés a Veszprém újabb győzelme, amely ráadásul eléggé erődemonstrálósra sikerült. A jó erőkből álló, igaz sérülések sújtotta Vardarnak, még a szoros meccsre sem volt túl nagy esélye. A mérkőzés után megtudtuk, a vendégek horvát átlövője, Blazenko Lackovic Achilles-ín szakadást szenvedett.

60. perc: A végeredmény Lazarov értékesített büntetőjével alakult ki.

57. perc: Zeitz növelte kilencre a különbséget, majd a német újabb bombájával tízre nőtt a differencia. A közönség számol és ünnepel, 32:22.

54. perc: Sulic könyörtelenül használta ki helyzetét, majd Ilic ment le két percre, de a vendégek már a kedvüket vesztették.

52. perc: Ilic második hetesét Angelov védte, de Zeitz bombáját nem tudta. Ruesga is nagyon élt, harmadik találatával, 29:21.

48. perc: A Vardar szépen akar "meghalni". Ilic arckifejezését látva nem lesz könnyű dolga. A szerb büntetőből sem hibázott, 27:20.

46. perc: Elkezdett gálázni a Veszprém, amely szinte minden támadását góllal fejezte be. Ilic már hétnél tart, 26:19.

43. perc: Hét gólra nőtt a különbség, Ilic pattintott a kapuba Sterbik lába alatt, 24:17.

41. perc: Ruesga tört be szépen, a másik oldalon Zeitz kapott két percet a Diborov elleni szabálytalanságért. Chipurin ziccerét Mikler hárította.

39. perc: A Vardar némileg összeszedte magát támadásban, de védekezésben továbbra is akadtak gyenge pontjai, amelyet a bakonyiak ki is használtak. Ilic bombagóljával, 22:16.

35. perc: Két hazai hiba is becsúszott, két vendéggól követte ezeket, de Ilic gyorsan válaszolt. Siskarev nem hibázott a másik oldalon, 19:14.

33. perc: Chema gyors góljával indult a második játékrész, majd Pribak volt letámadásból eredményes. Chema mattolta ismét a kapust, Sterbiket, 18:11.

Abszolút reális a félidei hat gól. A Veszprém keményen védekezik, Miklernek jó napja van, támadásban pedig nagyon magabiztos a csapat. A Vardar sokat hibázik, Sterbikről kis túlzással még a legrosszabb lövés is bepattant.

30. perc: Nilssont ez nem akadályozta meg a gólszerzésben, a Vardar szenvedett, Mikler parádézott. Brumen letámadásból volt eredményes, miután Iváncsik Gergő elcsúszott. Az utolsó támadást Gulyás fejezte be, Angelov védett, 16:10.

28. perc: Sterbiket Angelov váltotta a kapuban, már érett.

25. perc: Sulic gyönyörűen ejtette át Sterbiket, majd Ilic talált be, 14:8.

22. perc: Terzic és Toskic kakaskodott kicsit, majd Iváncsik Gergő első labdaérintéséből betalált, kiszorított helyzetből, nagyon szépen. Terzic kapott két percet, de a vendégek nem tudták kihasználni az előnyt, 12:7.

19. perc: Mikler újabb ziccert védett, Chema pedig a kapuig gyalogolt. Sterbiknek egyelőre nem megy, talán kétszer tudott hárítani. Dusebajev szépített,10:6.

17. perc: A veszprémiek remekül védekeznek, de Schuchot túl keménynek látták a bírók, két percet kapott.

15. perc: Mikler védett kétszer is szépen, Gulyás kapu mellé helyezett, 8:5 az állás.

11. perc: Zeitz lőtt gyors gólt Abutovic kiállítása után, majd Sulic is feliratkozott. Pribak tartotta a lelket a vendégek támadásaiban, az irányító kétszer is betalált, 7:4.

9. perc: Brumen szépített, majd Abutovic ütötte le Chemát. Véletlenül, de ez a spanyolt nem vigasztalta.

7. perc: Lackovic rosszul lépett, ölben kell levinni a pályáról, a megszerzett labdából Schuch talált be, 4:1. Ugalde találata után a vendégek időt kértek, teljesen összezavarodott a Vardar, a Veszprém pedig nagyon magabiztos.

6. perc: Pribak gólja után Ilic, majd Zeitz bombázott a kapuba, 3:1.

3. perc: Gulyás szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, Dusebajev a kapufát találta el, 1:0.

1. perc: Sok minden történt az első percben, mindkét oldalon kimaradt egy-egy helyzet, Mikler védett, Zeitz ápolásra szorult egy ütközés után.

16:30: Elkezdődött a meccs, a vendégek vezethetik az első akciót.

16:22: Sterbikkel indult a bemutatkozás, a kiváló hálóőr nagy ovációt kapott, Toskicot kifütyülték a drukkerek. A hazai játékosok már a megszokott hangorkánban léptek pályára, alakul a hangulat. Vannak vendégdrukkerek is. Nem sokan, de a biztonságiak nagyon figyelnek rájuk.

16:19: Lékai Máté civilben van, a fiatalok közül ezúttal is Kancel Ottó kapott helyet a keretben. A vendégeknek is vannak sérültjeik, például Harbok, akinek a kiesése érzékenyen érintheti a Vardart. Hamarosan kezdődik a bemutatás.

16:18: A bemelegítés véget ért, az aréna teljesen megtelt, szól a zene, szólnak a dudák, jöhet az ütközet!

16:07: Sterbik Árpádot 35. születésnapja alkalmával köszöntötték, vastapssal, a veszprémi közönség még mindig nagyon kedveli egykori nagy kedvencét.

16:02: Nagy László melegít, de nem vennénk rá mérget, hogy pályára is lép a sérüléséből frissen felépült átlövő.

15:55: A csarnokból jelentkezünk. Egyelőre nincs túl sok szurkoló, a rendőri készültség viszont nagy, legalábbis a parkolóban és környékén jó pár rendőrautó, illetve  egyenruhás fogadja az érkezőket.

A C csoport talán két legerősebb együttese (azért a német Löwent se felejtsük el!) csap össze egymással ma a Veszprém Arénában. Az összecsapás kifejezés nem üres, hiszen egy héttel ezelőtt Szkopjéban az utolsó percig kiélezett mérkőzést vívtak egymással a felek. A Vardar majdnem megcsípte a magyar bajnokot, de a véghajrában hibázott, a bakonyiak pedig Mikler bravúrjának, valamint Chema és Ilic biztos kezének köszönhetően ezt kihasználták (23:24). A két veretlen csatájából akkor a vendégek jöttek ki jobban.

Nyilvánvalóan ezúttal a szkopjeiek igyekeznek visszavágni, de tisztában vannak vele, hogy a Veszprém Arénában bravúr kell még az egy ponthoz is.

Sterbik Árpádék ezt a saját bőrükön tapasztalták, a SEHA-ligában szeptember elején nyolc találattal (31:23) maradtak alul a félelmetes csarnokban.

A mérkőzés 16.30-kor kezdődik!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!