Sport

2015.02.27. 19:11

MKB-MVM Veszprém-Orosháza - Pocsék kezdés, sima siker

Egy félidőnyi kínlódás, aztán örömjáték, végül biztos veszprémi siker a férfi kézilabda NB I-ben.

B. Virág Rita

Veszprém-Orosháza 35:17 (15:12)
Veszprém, 1500 néző. V.: dr. Janáky, Temesi.
MKB-MVM Veszprém: Alilovic – Gulyás 5, Nilsson 6, Nagy 3, Schuch, Ruesga 2. Csere: Iváncsik 2 (2), Jamali 1, Chema 1, Terzic 2, Zeitz 2, Ugalde 3, Lékai 3, Marguc 6 (1), Schmid.  Edző: Carlos Ortega.
Orosházi FKSE Linamar: Herjeczki – Benis 6, Milovic 2, Mazic, Morva, Cemas 1, Németh L. 2. Csere: Ivanisevic (kapus), Benmiloud 1, Berta, Knezevic 1 (1), Stranigg 1, Németh G. 2, Varsandán 1, Szeitl.  Edző: Vladan Jordovics.
Kiállítások: 10, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 4/1.

A veszprémiek a magyar bajnokságba a rájátszásba csatlakoztak be: a felsőházban a legjobb hat csapat részvételével tartanak a küzdelmek, ahonnan az első két helyezett jut majd a fináléba.

A hazaiaknál újra egészséges Christian Zeitz és Andreas Nilsson, ezúttal viszont Momir Ilic és Renato Sulic kapott pihenőt. Carlos Ortega a veszprémiek U23-as együtteséből is benevezett egy fiatalt, Schmid Péter kapott helyet a keretben.

Az ellenfélnél több veszprémi nevelésű játékost köszönthettünk: Szeitl László, Stranigg János, Pásztor Máté is tagja volt a tavaly aranyérmet nyert NB I/B-s gárdának. A Balatonfüredet is megjárt Németh Lászlót és Yassine Benmiloudot ugyancsak ismerősként üdvözölhettük.

A megszokottól eltérő felállásban kezdett a bajnoki címvédő, de ez sem mentség arra, hogy meglehetősen indiszponáltan kezdték a meccset, hat perc alatt mindössze egyetlen gólra telt, azt is hetesből szerezte Iváncsik. Az Orosháza ellenben nem ijedt meg nagynevű riválisától és a fiatal vendégek vezetést szereztek (1:2).

Persze hamar helyre állt a rend, Nilsson és Jamali góljaival már itt volt az előny. Amint a bakonyi védekezés stabilizálódott, az Orosháza már csak elvétve jutott el a kapuig, nehezen talált rést a hatosfalon. A házigazda viszont több helyzetet is kidolgozott, de rendre elvétette, így a 12. percben még mindig csak 3:2 állt az eredményjelzőn.

Terzic kiállítását követően Knezevic egyenlített büntetőből. S mire legközelebb felnéztünk az eredményjelzőre már túljutottunk a félidő derekán s még mindig csak 5:4 állt a táblán. Ruesga unta meg a totyorgást és szép betörés végén növelte a különbséget. A 20. percben megunta Ortega mester  a helyzetet, s magához rendelte övéit. Mindhiába, mert az Orosháza szerzett gólt az első adandó alkalommal (21. perc: 7:7). A veszprémi B közép hatalmas füttykoncerttel tüntetett, mikor Chemát reklamálásért kiküldte a játékvezető, majd Gulyás pörgette fel az eseményeket és sorozatban lőtt három góllal 10:8-ra alakította az állást. Zeitz is berágott a sokadik mezrángatás után, szép gólokkal és passzokkal adta ki a dühét (13:10). Varsandán és Benis találatai azonban újra visszahozta az orosházi reményeket (13:12). Szerencsére Ruesga és Gulyás nem hagyta annyiban.

Nagy és Nilsson góljaival indult a második felvonás, Ortega mester kapott sárga lapot reklamálásért, de végre realizálódott a két fél közti tetemes különbség (18:12). A folytatásban aztán villámgyorsan tízre hízott a differencia és bizony ettől kezdve már nem sok köze volt a meccshez a vendégeknek. Az Orosháza csupán öt gólt szerzett a 30 perc alatt, a veszprémiek pedig tetszés szerint érték el találataikat és a végére rendkívül meggyőző fölénnyel nyertek.

Carlos Ortega: - Az első félidőben borzasztó volt a védekezésünk, az ellenfél viszont jó dolgokat mutatott.  A másodikban már jobban játszottunk, ami elég volt ehhez a különbséghez. Ebben a szakaszban már jól is védekeztünk.

Vladan Jordovic: - Kiváló lecke volt a ma esti mérkőzés Európa egyik legjobb csapatával szemben. Jó mérkőzést játszottunk, az első félidőben meglepetést okoztunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!