Sport

2014.09.18. 15:00

MKB-MVM Veszprém-Metalurg Szkopje: A hatodik siker jön?

A macedón bajnok, a Metalurg Szkopje vendégeskedik az MKB-MVM Veszprém KC-nál szombaton a SEHA-Ligában. A hazaiak hatodik győzelmükre készülnek.

B. Virág Rita

A bakonyiak toronymagasan vezetik a SEHA-Liga tabelláját, hibátlan mutatóval, tö győzelemmel állnak az első helyen.

Következő ellenfelük a macedón bajnok, a Metalurg Szkopje, amely 2009 óta sorozatban nyeri hazája pontvadászatát. A Metalurgot világhírű szakvezető, a horvát, de macedón állampolgársággal is rendelkező Lino Cervar vezeti. A tréner 2001 és 2010 között volt a horvát férfi kézilabda válogatott szövetségi kapitánya, amellyel olimpiai bajnoki címet (2004), világbajnoki (2003) és Európa-bajnoki aranyérmet (2008) is szerzett.Csapata eddig három mérkőzést játszott a SEHA-Ligában, két győzelmet és egy vereséget gyűjtött. Biztosan verte a szlovák Tatran Presovot (34:28) és a szerb Radnickit (35:22), kikapott viszont legnagyobb macedón vetélytársa, a Vardar otthonában 27:21-re.

A Metalurg egyik legjobbja, a szlovén származású, de már honosított Renato Vugrinec. A balkezes lövő a nevelőegyesülete, a Celje után többek között a Magdeburgban, a San Antonio Pamplonában, a Hamburgban is megfordult.

A veszprémiek szombaton egyelőre befejezik a SEHA-Liga szereplést, ezután bő egy hónapig csak a Bajnokok Ligájában lesznek érdekeltek, ami jövő szombaton a Medvedi ellen indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!