Sport

2014.08.18. 09:55

MKB-MVM Veszprém: A kupagyőzelem után Svájcban szerepelnek a bakonyiak

Sorozatban másodszor is megnyerte a hagyományos felkészülési tornát, a Sparkassen kupát az MKB-MVM Veszprém KC férfi kézilabda együttese.

B. Virág Rita

A veszprémiek címvédőként érkeztek Ehingenbe és nem titkolt céljuk volt, hogy újra a magasba emeljék a díszes serleget.

A küzdelmek két hármas csoportban kezdődtek. Carlos Ortega tanítványai előbb a svájci Kadetten Schaffhausen együttesével mérkőztek meg. Az MKB rendkívül magabiztosan kézilabdázott, s már az első játékrészben tetemes előnyhöz jutott (20:13). Főleg Ruesga volt elemében, aki összesen hét gólt szerzett, A második félidőben szoros védekezésének köszönhetően nem tudott közelebb férkőzni a veszprémiekhez a svájci alakulat (30:22).

A következő ellenfél a német Göppingen csapata volt. A veszprémiek jól tudták, ha sikerrel veszik ezt az akadályt is, akkor másnap a tornagyőzelemért léphetnek pályára.

Ezen a találkozón az első perctől fogva a magyar bajnok akarata érvényesült. A 18:11-es félidőt követően végül 33:27-re nyert a magyar csapat.

A másnapi fináléban a Füchse Berlin gárdájával kellett megmérkőzni az elsőségért. A játékrész elején többnyire a berlinieknél volt az előny (3:2, 5:4, 8:5), majd ritmust váltott a MKB-MVM és gyorsan egalizált (10:10). Zeitz dupláját követően pedig már itt volt a fór (13:15). A félidő végén is a Veszprém neve mellett szerepelt a magasabb szám (16:19). A térfélcserét követően néhány perc alatt fordított a Berlin (25:24), ám hamar kiderült, ezzel minden puskaporát ellőtte a német alakulat. Az egyre jobban elfáradó berliniek ellen jól védekezett a Veszprém, ugyanakkor a támadások is gördülékenyen mentek, s az 51. percben már 25:29 állt az eredményjelzőn. Az utolsó percekben nem maradt izgalom, a Veszprém biztosan húzta be a meccset (34:29), és ezzel a tornagyőzelmet is.

A bakonyiak kiemelkedtek a mezőnyből, nem csoda, ha úgy fogalmaztak a végén, ezt a kupát illett megnyerniük. A vezetőség szerint pedig minden siker fontos, s a kupagyőzelem is azt jelzi, jól halad a társaság felkészülése.

Kedden Svájcban játszanak tesztmeccset Nagy Lászlóék, A vendéglátó a Kadetten Schaffhausen együttese.

 

Igen feszes a veszprémiek programja

A keddi svájci tesztmérkőzés után szerdán érkezik haza a magyar bajnok. Csütörtökön és pénteken a Veszprém Arénában a megszokott menetrend szerint zajlik a munka, majd szombaton bárki megnézheti kedvenceit, hiszen az MKB a Balatonfüredet fogadja 11.30 órától felkészülési meccsen. Jövő héten kedden pedig irány Szerbia, mert 27-én már a SEHA ligában kezdi meg szereplését a társaság. A Vojvodina ellen 18 órakor kezdődik az első idei tétmérkőzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!