Sport

2012.12.14. 13:22

Megyénkben a Hungária-kupa

Veszprém - A bakonyi megyeszékhely, illetve annak környéke adhat otthont jövő nyáron az ország legnagyobb tájfutó-megmérettetésének, a Hungária-kupának.

Horváth Gábor

A Veszprémi Tájfutó Club a Postás SE-vel közösen nyerte el a 2013-as Hungária-kupa rendezési jogát a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség pályázatán. A sportág legnagyobb magyarországi viadalának jövő augusztus 16. és 20. között Veszprém lesz a központja, pontosabban a jutaspusztai katonai bázis, ahol a szervezők egy olimpiai falu típusú versenyközpontot alakítanak majd ki. A megmérettetés első két napjának helyszíne Bakonybél lesz, a folytatásban pedig Veszprém belvárosában és az állatkert környékén mérik össze tudásukat a résztvevők. Az utolsó két napon a megyeszékhelytől északra elterülő katonai lőtéren tartják  meg a futamokat.

A közel fél évszázados múltra visszatekintő kupa nemcsak egy verseny, hanem egyben szórakoztató esemény is, amely több érdekes kísérőprogramot kínál. A viadalra több mint ezer résztvevőt várnak 15-20 országból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!