Sport

2017.05.28. 18:53

Megye I: Te jó ég, milyen gólt lőtt Kakas!

Az MTD Hungária megye I-es labdarúgóbajnokság utolsó előtti fordulójában a pápaiak bajnoki címe mellett az is eldőlt, hogy a Fűzfői AK végez a harmadik helyen. A Gyulafirátót megmenekült a kieséstől, az Öskü és az Ugod még izgulhat.

Horváth Gábor

A játéknap érdekessége volt, hogy a pétfürdőiek támadója, Kakas József a középkörből szerzett gólt a Balatonalmádi ellen, nem mindennap látható, óriási találat volt.

GySE-Perutz FC 0:8 (0:3)

Gyulafirátót, 200 néző. Jv.: Takács G. Gyulafirátót SE: Gyurmánczi - Zágor Zs., Szokodi, Horváth B. (Ring), Zágor M., Kovács K. (Balta Z.), Balta G., Kálmán, Tímár, Kövesi (Szabó G.), Pintér (Péteri). Edző: Polonkai Csaba. Pápai Perutz FC: Simon (Szigeti) - Venczel, Horváth T. (Mészáros), Baldauf, Somogyi, Böröczky (Bolla), Kovács Sz., Szép (Györkös Z.), Domján, Udvardi, Szalai (Szedlacsek). Edző: Marton Miklós.

Gólszerzők: Venczel (4), Szedlacsek (2), Baldauf, Böröczky.

A pápaiak úgy léptek pályára az utolsó előtti fordulóban Gyulafirátóton, hogy egy győzelemmel bebiztosíthatták bajnoki címüket.

A Pápa nem kímélte a gyulafirátótiakat Fotó: Pesthy Márton

Az esélyek egyértelműek voltak, a kiesés elől menekülő hazaiak nem sok mindenben reménykedhettek, ennek ellenére bátran, keményen kezdett a GySE. A pápaiak ugyanakkor kissé idegesen, pontatlanul futballoztak, persze már ekkor is látszott, hogy csak idő kérdése, mikor találnak a kapuba. Marton edző a pontosabb pontrúgásokra hívta fel tanítványai figyelmét, nem véletlenül, a 17. percben egy szöglet után meg is szerezte a Perutz FC a vezetést. A gólkirály Venczel gyorsan duplázhatott volna, de 11-esét Gyurmánczi remek vetődéssel védte. A rátótiak fiatal hálóőre nem sokkal később ismét bravúrt mutatott be, de a kipattanót követően Venczel már nem hibázott, 30. perc: 0:2.

Az újabb vendégtalálat nem sokkal a félidő vége előtt jött, Böröczky vágta közelről a hálóba a labdát, 0:3.

A második játékrészben hamar felőrölte a maradék ellenállást a Perutz FC, amely könnyedén bontotta meg vetélytársa védekezését és futószalagon gyártotta a helyzeteket. Venczel gurított a hosszúba, majd Baldauf bombája kötött ki a rátóti kapuban, 55. perc: 0:5. A Rátót egy kapufával vétette észre magát, ezen kívül azonban nem osztottak lapot a házigazdának. Szedlacsek duplázott két percen belül, 75. perc: 0:7. A 90. percben pedig Venczel tette fel az i-re a pontot, a támadó ezúttal nem hibázott a büntetőpontról.

Ahogyan várható volt, rendkívül magabiztos sikert aratott a Perutz FC, amely teljesen megérdemelten lett a megye I idei bajnoka. A feljutáshoz azonban (valószínűleg) még egy próbát, egy osztályozó-párharcot is hozniuk kell a pápaiaknak.

Polonkai Csaba: - Gratulálok a Pápának! Mélységesen szégyellem magam, még edzőpartnernek sem voltunk ma jók. Nem volt tartásunk, puhányul játszottunk.

Marton Miklós: - Mindenképpen be akartuk ma biztosítani a bajnoki címet. Az elején több hiba volt a játékunkban, sok helyzetet kihagytunk, de a folytatásban megnyugodtunk és jó játékkal nyertünk. Az egész éves jó teljesítményünk meghozta a bajnoki címet.

Jók: Gyurmánczi, ill. mindenki.

BFC-Devecser 5:0 (1:0)

Balatonfüred, 150 néző. Jv.: Pilinger K. Balatonfüredi FC: Fogarasi (Laki) - Emperger, Mátó, Miskei (Imre), Tóth G., Pranjko (Rápó), Garics, Krén (Mayer), Vass I., Lattenstein (Tóth L.), Pálfi. Edző: Beszédes Sándor.

Devecser SE: Csepregi - Rába, Tisonyai, Orbán A., Burucs (Szente), Csicsics, Szakonyi, Szélessy, Orbán T., Cserna, Horváth G. (Szőllősi). Edző: Cserna Róbert.

Gólszerzők: Imre (2), Rápó, Mátó, Miskei.

Idényvégi hangulatban telt a mérkőzés, sajnos már teljesen tét nélkül, mely látszott is az első félidő teljesítményén. Amíg a vendégek bírták erővel, eredményesen szűrték meg egy kivétellel a hazai akciókat, de a második félidőben már minden a fürediek akarata szerint történt.

Jók: Emperger, Pálfi, Imre ill. Cserna.

VBSK-Tihany 1:3 (1:1)

Várpalota, 100 néző. Jv.: Nedvesi R. Várpalotai BSK: Közép - Józan, Kalapács, Borbás, Borbély (Bogdán), Szurok (Csapó), Balogh, Kaufmann, Pilka, Zsupek, Kustán. Edző: Pencz Norbert.

Tihanyi FC: Sárdi - Stáhl, Kovács Á., Varga Gy., Burgyán, Nemes G., Gál (Lukács), Csik (Kötél), Nemes Á., Pass, Erőss. Edző: Lukács István.

Gólszerzők: Pilka, ill. Nemes Á., Pass, Gál.

Kiállítva: Pilka (82.).

A hétközi kupameccs többet kivett a hazai csapatból, mint a vendég együttesből. A jobban koncentráló és jobban küzdő Tihany megérdemelten vitte el a harom pontot. A vendégek akár nagyobb arányú győzelmet is arathattak volna. Csak gratulálni tudunk a Tihanynak.

Jók: Közép, ill mindenki.

FAK-Ugod SE 3:0 (2:0)

Balatonfűzfő, 150 néző. Jv.: Bódi A. Fűzfői Atlétikai Klub: Radnai (Nagy D.) - Kovács K., Pallaga, Balatoni, Humli (Varga T.), Auerbach, Polgár, Nyári, Szalai, Heidinger (László), Szabó P. Edző: Horváth Ferenc.

Ugod SE: Porcelán - Róka (Horváth M.), Zsirai, Vesztergom, Bakos, Budavári (Szőke), Zsoldos (Gödri), Szommer, Czere, Tóth Z., Horváth D. Edző: Pintér Csaba.

Gólszerzők: Humli (2), Auerbach.

A mérkőzés előtt egy perces gyászszünettel emlékeztek a csapatok és a nézők a napokban elhunyt László Gézára, a FAK szertárosára. A találkozó gyengén indult, a mezőnyben folyt a játék. A 27. percben aztán Humli Péter bombagólja megadta a hazaiaknak a lendületet, és sora dolgozták ki a helyzeteket. A második játékrészben a fűzfői csapat közönség szórakoztató játékot nyújtott, és magabiztosan gyűjtötte be a három pontot. A csapat a győzelmet László Géza, Sutyi emlékére ajánlja fel.

Jók: az egész csapat, ill. Porcelán, Szommer, Zsirai.

BSE-Péti MTE

3:2 (1:1)

Balatonalmádi, 100 néző. Jv.: Horváth P. Balatonalmádi SE: Borda - Blaski, Dévényi, Jakab (Ihász), Benedek (Zömbik), Márki (Varga P.), Straub, Hencz (Stiger Ád.), Stiger Ák., Újvári (Lendvai), Károlyi Zs.

Péti MTE: Sipos - Pavelka (Pratscher), Lukács, Kakas, Orbán, Zám, Bálint, Peintler, Dunavölgyi, Kallós, Czipp. Edző: Pavelka Béla.

Gólszerzők: Straub (2), Márki, ill. Kakas (2).

Kiállítva: Dévényi (32.), ill. Peintler (62.).

Tapogatózó játék után a hazai csapat vezetést szerzett, majd a 32. perctől Dévényi kiállítását követően emberhátrányba került, amit a vendégek még a szünet előtt kihasználtak. A 62. perctől kezdve a pétiek is megfogyatkoztak, így egyenlő létszámban telt az utolsó fél óra. A mérkőzés sokáig döntetlenre állt, annak ellenére, hogy a hazaiak nagyobbnál nagyobb helyzeteket dolgoztak ki. Az utolsó öt perc bővelkedett fordulatokban. 2:1-es almádi vezetésre egy percen belül jött a válasz, ritkán látható potyagóllal egyenlített a péti csapat. Végül a 88. percben a hazaiak megszerezték a győztes találatot. Jók: Blaski, Stiger Ákos, Varga, Straub (a mezőny legjobbja), ill. Sipos, Kakas, Orbán.

Kristály SE-Csetény SE

1:1 (1:0)

Ajka, 100 néző. Jv.: Pap E. Ajka Kristály SE: Szalai - Bakos, Szabó B., Horváth L., Mayer, Hauser T., Móger, Kardos, Székely (Sipos), Süle, Hauser R. Edző: Sipos Tamás.

Csetény SE: Valler - Hornyacsek, Haman, Szenft, Bíró, Nagy R., Kovács G., Gersics, Ganzler, Jakab, Kottyán. Edző: Molnár János.

Gólszerzők: Horváth L., ill. Gersics.

A kihagyott helyzetek jellemezték a hazaiak játékát. A vendégek a veterán Gersics utolsó percekben szerzett szerencsés fejesével pontot mentettek. Szót kell ejteni azonban a játékvezetői tevékenységről, a bíró több esetben is a Csetény számára hozott kedvező ítéletet.

Jók: Bakos, Szabó ,Hauser R. Sipos, ill. az egész Csetény.

Zirc-Dudar-Úrkút SK

3:5 (2:3)

Zirc, 150 néző. Jv.: Molnár I. FC Zirc-Dudar: Lattenstein - Kiss S., Szemmelveisz, Vachtler, Nagy K., Csordás, Petróczi, Eszlinger (Torkos), Kiss Cs., Tálos D., Turner. Edző: Kozma Csaba.

Úrkút SK: Marics - Lang, Kuti A., Kádár (Imre), Tróbert (Freili), Garai, Pávlicz, Keller (Buchwald), Márton, Sáringer (Horváth R.), Kuti D. Edző: Garai Péter.

Gólszerzők: Csordás, Petróczi, Vachtler, ill. Tróbert (2), Imre, Sáringer, Kádár.

Mezőnyben egyenrangú partnere volt a hazai csapat az Úrkútnak. A zirci védekezésben adódtak kihagyások a mérkőzés folyamán, ezt a vendégek kihasználták, és ez döntően befolyásolta a találkozó eredményét.

Jók: Petróczi, Turner, Vachtler, ill. Márton, Tróbert, Pávlicz.

Magyarpolány-Öskü FC

1:0 (0:0)

Magyarpolány, 150 néző. Jv.: Ákos D. Községi SE Magyarpolány: Kócsár - Magyar, Molnár P., Veisz, Bencsik (Németh B.), Gottfried, Polt, Szállási, Vöröskői (Mód), Döbrösi, Piri. Edző: Piri Ottó.

PV 2000 Öskü FC: Hollósi - Lóczi, Witmann, Jakab, Horváth R., Szabó Zs., Talián, Szabó G. (Kalapács), Hornyák, Szakács (Sándor), Bódis. Edző: Hornyák Ádám.

Gólszerző: Polt.

A nagy meleg rányomta a bélyegét a játékra. Döntetlenszagú mérkőzésen egy szerencsés találat döntött. Gratuláció a polányiaknak az egész éves teljesítményhez és a biztos bennmaradáshoz.

Jók: Kócsár, Veisz, Gottfried, ill. Lóczi, Hornyák,

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!