Sport

2014.10.20. 10:20

Megye I: a tizedik forduló válogatottja

A futball megyei első osztály tizedik fordulójában csak kevés csapat tudott igazán meggyőző teljesítményt nyújtani. Akik igen, azok két-két focistával képviseltetik magukat a hétvége válogatottjában.

Horváth Gábor

Az egyik ilyen együttes a Tapolca, amely szomszédvári derbi keretien belül Sümegen nyert 4:2-re.A vendégeknél ketten is duplázni tudtak, ifj. Patus Imre és Major Dávid volt a ha-zaiak veszte.Az Alsóörs meglepetésre mindhárom pontot otthon tartotta a Devecserrel szemben (2:0). A kapuban a futsalpályáról is ismert Sárdi Máté húzta le a rolót, a mezőnyjátékosok közül pedig a rutinos Pálfi Róbertet emeltük ki.

A harmadik duplázó csapat a Balatonalmádi, amely három gól nélküli meccs után volt ismét eredményes, és öt nyeretlen találkozót követően szaporította hárommal pontjai számát.

Benedek István kétszer talált a kapuba, Hencz Dénes pedig a hátsó alakzatban mutatott kiemelkedő teljesítményt a Várpalota ellen.

Az Úrkút nem mutatott meggyőző teljesítményt, ezzel együtt visszavette a vezetést a tabellán, a címvédő – amelyből ezúttal a hátvéd Varga Mátét emeltük ki – a Herendet győzte le 1:0-ra. A Fűzfői AK Szabó Patrik haj-rábeli góljával hozta el a három pontot Ugodról, a Balaton-partiak továbbra is tartják remek sorozatukat.

Az Öskü és a Péti MTE rangadóján 2:2-es döntetlen született. A hazaiaknál Lukács István kapta meg lapunk dicséretét, a vendégegyüttesből pedig Kaufmann Attila került be a hétvége válogatottjába.

Lapunk e heti virtuális csapatát erősíti továbbá Schönberger Roland. A „döntetlenkirály” Ajka Kristály ezúttal a Gyulafirátót ellen ikszelt, és az együttes a harmadik forduló óta veretlen.

 

Öt találat az előnye

Holtverseny alakult ki a második helyen a labdarúgó megye első osztály mesterlövészeinek listáján.

A góllövőlistát továbbra is a pétfürdői Szabó Patrik vezeti, a támadó a legutóbbi fordulóban is betalált és már 14 találatnál jár.

A második helyen holtverseny alakult ki, a kilenc gólnál tartó úrkúti Korpos Tibort a hétvégén duplázni tudó ifjabb Patus Imre (Tapolca) érte be. Mögöttük két nyolcgólos játékos áll, Dudás Ádám (Várpalota) és Cseh Tamás (Sümeg VSE) foglalja el a negyedik helyet.

A további sorrend: 6. Talián Krisztián (Öskü) 7, 7. Pávlicz Péter (Úrkút) 6, 8. Bódis Richárd (Öskü), Tróbert Attila (Úrkút), Miskei István (Péti MTE), Ganzler Balázs (Csetény) és Balta Norbert (Gyulafirátót) 5–5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!