Sport

2014.11.28. 11:55

Megye I.: A címvédő Ugodra látogat, Tapolcán a húszpontosok csatáját rendezik

Tavaszról előrehozott fordulót rendeznek hétvégén a labdarúgó megye I-ben. A címvédő kemény feladat előtt áll.

Horváth Gábor

A program, szombat, 13.00:

Fűzfői AK (3.)–Ajka Kristály (10.): Az Úrkút elleni vesztes rangadó után a fűzfőiek két fontos meccset húztak be, a Csetényt és az Almádit egyaránt 2:1 arányban verték. A Kristály kipukkadt az ősz végére, előző két meccsén nem talált a hálóba, a Tapolcától hármat, a Devecsertől ötöt kapott.

A balatonfűzfőiek nem félnek, a Csetény után az Ajka Kristály csapatát is két vállra fektetnék (Fotó: Penovác Károly)

Sümeg (15.)–Alsóörs (13.): A Sümegnek úgy kellene ez a győzelem, mint egy falat kenyér, az utolsó előtti egymás után háromszor kapott ki bosszantó módon 1:0-ra. Az alsóörsiek több mint egy hónapja nyeretlenek, legutóbb a Gyulafirátót otthonában maradtak alul.

Devecser (4.)–Peremarton (14.): A Devecser alaposan magára talált az elmúlt időszakban, amelyet három, kapott gól nélküli siker bizonyít. A papírforma szerint a Peremarton sem jelenthet akadályt a negyedik helyen álló, dobogóra is esélyesként pályázó alakulatnak. A peremartoniak legutóbb alulmaradtak a Tapolca otthonában.

Tapolca (8.)–Várpalota (7.): Két húszpontos csapat csatájáról van szó. A felek ráadásul nagyon hasonló formában vannak. A három hete veretlen Tapolca két siker után áll, a várpalotai együttes pedig zsinórban háromszor győzött.

Péti MTE (6.)–Csetény (11.): A pétiek hosszú ideje veretlenek, de a legutóbbi két fordulóban csak döntetlent játszottak. Az úrkúti iksz értékes, de az Almádit illett volna legyőzni hazai pályán. A Csetény nincs jó passzban, az előző két körben egy góllal maradt alul a Devecserrel és a Fűzfővel szemben.

Vasárnap, 13.00:

Ugod (8.)–Úrkút (1.): Az „örökös” bajnok Úrkútnak, úgy tűnik, idén szívósabb vetélytársakkal kell számolnia, mint az elmúlt években. Az újabb címvédéshez az ilyen meccseken nyerni kell, de az előző négy körben veretlen Ugod igen kellemetlen ellenfélnek számít. Az ugodiak több „nagy” orra alá is borsot törtek már.

Gyulafirátót (5.)–Herend (16.): A Gyulafirátót háromgólos sikerrel javította a két héttel ezelőtti várpalotai kisiklást, s a csapat nyilvánvalóan most is három ponttal számol. A sereghajtó az előző négy fordulóban nem tudott pontot gyűjteni, de szorossá teheti a meccset.

Öskü (2.)–Balatonalmádi (12.): Az ösküiek a múlt héten elveszítették az ősz rangadóját, hazai pályán maradtak alul az Úrkúttal szemben. A harc azonban folytatódik, és az Almádit nem könnyű legyőzni.

 

Négy gól a pétfürdői csatár előnye

A megyei első osztály góllövőlistájának az élmezőnye: 1. Szabó Patrik (Péti MTE) 19 gól, 2. ifj. Patus Imre (Tapolca) 15, 3. Korpos Tibor (Úrkút) 14.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!