Sport

2015.01.23. 11:35

Futsal: Hazai pályán is legyőzné a bajnoki címvédőt a veszprémi együttes

Idén először lép hazai pályára az 1. Futsal Club Veszprém, amely a bajnoki címvédőt fogadja hétfőn a Március 15. úti sportcsarnokban. A bakonyiak legutóbb nem mindennapi meccsen kaptak ki, most javítanának.

Horváth Gábor

– Nagyon jó mérkőzés volt, tudtuk hogy nüanszok döntenek majd. Ezúttal ellenfelünk javára billent a mérleg nyelve, de nem szomorkodunk emiatt, a rangadókban ugyanis benne van a vereség. A hazaiak a hajrában kihasználták védelmi hibánkat, ettől függetlenül a csapat mindenképpen dicsérhető. Remek játékot produkált és ismét megmutatta, hogy fejlődőképes – tekintett vissza a hétfő esti rangadóra Madarász János, az 1. Futsal Club Veszprém szakvezetője.

A bakonyiak az előző körben a nagy rivális budaörsi Aramis SE otthonában léptek pályára és kaptak ki 4:3-ra az utolsó percig izgalmas, küzdelmes mérkőzésen.

Derbire most újabb derbi következik: hétfőn a bajnoki címvédő Berettyóújfalu látogat a királynék városába.Aki az előző szezonban látta a két csapat valamelyik összecsapását, jól tudja, hogy kiegyenlített küzdelemnek, nagy csatának nézünk elébe. Az 1. FCV ráadásul októberben, idegenben meglepte a Berettyót, amelyre 5:3-as verést mért, így a Bajnokok Logájában megforduló vetélytársat minden bizonnyal a visszavágás is fűti. – A Berettyó egészen más stílust képvisel, mint az Aramis, de nagy meglepetést nem tud nekünk okozni, ismerjük játékának erősségeit és gyengeségei egyaránt. Ha nem lesznek kihagyásaink, jól koncentrálunk, le tudjuk győzni őket és akkor biztató pozícióba kerülünk a tabellán – vázolta a lehetőségeket Madarász mester.

A veszprémi futsalcsapat (elöl kék mezben Tar Tamás) hazai pályán bárki képes legyőzni (Fotó: Penovác Károly)

A veszprémiek pillanatnyilag harmadikak az NB I-ben ugyanannyi pontot szerezve, mint a negyedik, de egy meccsel kevesebbet játszó MVFC-Berettyóújfalu.

Az edző elmondta, a Budaörsön sérülést szenvedett Gulyás Márk 4-6 hét pihenőre kényszerül, de rajta kívül mindenki bevethető.

– Természetesen ezúttal is számítunk lelkes szurkolóink segítségére. Bízunk benne, hogy minél többen kilátogatnak hétfőn az összecsapásra – tette hozzá Madarász János.

Az 1. Futsal Club Veszprém–MVFC Berettyóújfalu mérkőzés 18.30-kor kezdődik.

A találkozót megelőzően a kilátogató nézők egy új kezdeményezés szemtanúi lehetnek. A nagyok meccse előtt a megyeszékhely futsalklubjának legifjabb palántái lépnek pályára. Az U-11-es korosztály képviselői egy egymás közti mérkőzésen mutatják meg tudásukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!