Sport

2014.09.16. 17:34

Megerőltetés nélkül nyert a Veszprém

Ötödik mérkőzését is megnyerte az MKB-MVM Veszprém KC a SEHA-Ligában, ezúttal a horvát RK Nexet verte roppant magabiztosan.

B. Virág Rita

MKB-Nexe 36:18 (17:9)
Veszprém,  3200 néző.  V.: Mosorinski, Pandzic (szerbek).
MKB-MVM Veszprém KC: Mikler – GULYÁS 4, ZEITZ 7, Schuch, NILSSON 5, TERZIC 1, Ugalde 4. Csere: Alilovic (kapus), Ruesga 1 , Ilic 2 (1), Nagy 2 , Chema, Marguc 4 (1), Iváncsik 1, SULIC 4, Kancel 1. Edző: Carlos Ortega.
RK Nexe: Lelic – CELEBI 4, Bozic, GADZA 5, Mrdenovic, Vegar 3, Eter 4 (2). Csere: Juzbasic (kapus), Kreso, Nuic, Bozic Pavletic 1, Herceg, Kruzic, Crunic 1. Edző: Kordi Zdenko.
Kiállítások: 4, ill. 4.
Hétméteresek: 2/2, ill. 3/2.

A SEHA-Liga mérkőzésen ezúttal közel sem volt telt ház, ennek dacára a B-közép most is remek hangulatot varázsolt az arénába. Ortega mester tartotta a szavát, nem a megszokott kezdősort küldte pályára.

Ugalde csent el egy labdát a második perc végén, a ziccert biztosan értékesítette. Aztán Mikler fogta Nuic hetesét. Gulyás növelte az előnyt (2:0). Nagy volt rohanás és sok hiba csúszott a játékba mindkét oldalon, azonban Terzic álompasszát Gulyás így is bevágta (7. perc: 3:0). A 8. perc elején aztán megszerezte a Nexe első gólját, Celebi átlövéséből, amire Zeitz azonnal válaszolt.

A Veszprém egyre jobb ritmusban kézilabdázott, míg a horvátok láthatóan tartottak a hazaiak védőfalától. Zeitz duplája után már 7:3 állt az eredményjelzőn, időt is kért a vendégek trénere. Igazi örömjáték alakult ki, Gulyás adott nagyszerű labdát Nilssonnak, majd Vegar váltott ki elismerést a veszprémi drukkerekből. Kedélyesen csordogált a mérkőzés, a Veszprém tetszés szerint szórta a gólokat, a horvátok pedig alaposan megkínlódtak minden gólért (20. perc: 12:7).

Sulic kiállítása után Gulyás megkülönböztető mezben érkezett a pályára, de nem sikerült cserélnie. A kapuba futott, de végül Gadza lövését nem sikerült hárítania. Jól védekezett a házigazda, s a támadásokra sem lehetett panasz: Iváncsik fantasztikus labdát adott Sulicnak, aki élt is a lehetőséggel (16:9).  A félidőt Marguc hetese zárta le.

Szünet után gyorsan kialakult a tíz gólos különbség (19:9). A horvátok továbbra sem tudtak mit kezdeni az MKB védekezésével, Mikler is könnyedén fogta a fáradó vendégek próbálkozásait. Zsinórban hetet vágott a bakonyi csapat, s még mindig várni kellett a Nexe első góljára a második félidőben (40. perc). A Nexe első gólja a 42. percben esett (24:10).

Alilovic is végre megérkezett, a játék képe pedig mit sem változott. A fiatal Kancel hatalmas tapsot kapott idei első találatáért. A házigazda könnyű és látványos gólokkal növelte a különbséget, a végére pedig semmi izgalom nem maradt.

 

Carlos Ortega: - Úgy gondolom, hogy a kapu előtti védekezésünknek még fejlődni kell, de lépésről, lépésre haladunk. Elégedett vagyok a csapattal, mert jó eredményt értünk el. Biztos vagyok benne, hogy a látottaknál jobb csapat a Nexe, idegenben biztosan nehezebb lesz játszani ellenük. Schuch Timuzsin tegnap nem tudott edzeni, sérüléssel bajlódott, és nagy erőfeszítésre volt szüksége, hogy ma bevethető legyen. Ilyen mentalitásra van szükségünk.

Kancel Ottó: - Boldog vagyok, hogy pályára léphettem. Felemás érzések vannak bennem, azért mert védekezésben többet hibáztam. Örülök, hogy gólt lőttem, azonban nekünk az elsődleges mindig a védekezés. Itt kell még fejlődnöm minél többet. Mindig is ez volt az álmom, hogy a felnőttek között szerepeljek, igyekszem megfelelni az elvárásoknak. Köszönöm a mai lehetőséget is.

Kordi Zdenko: - Már meccs előtt aggódtam, hogy nagy lesz a különbség a két csapat között. Nem tudtuk tartani a lépést a Veszprémmel, így aztán olyan lett ez a derbi, mint a kosárlabda világbajnoki döntőben az USA-Szerbia mérkőzés. A legtöbb játékosunk le volt nyűgözve a veszprémiektől, talán csak ketten, hárman érték el a nemzetközi teljesítményt a mai nap. Hat új játékosunk van, még időre van szükségünk a fejlődéshez.

Juzbasic Martin: - Nehéz volt a Veszprém ellen játszani, ma is megmutatta, hogy Európa egyik legjobb csapata. A SEHA-Ligában egyelőre nem képviseljük azt a színvonalat, hogy a felső házba tartozhassunk. De a tabella alsó felében állók között a legjobbak lehetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!