Sport

2017.07.21. 14:40

Mátrai Roland kvótát szerzett - A LXI. országos serdülőbajnokságon három úszót indított a BÚK

BALATONFŰZFŐ - Értékes helyezésekkel tértek haza a Balaton Úszó Klub (BÚK) versenyzői a különböző korosztályos versenyekről.

B. Virág Rita

A LXI. országos serdülőbajnokságon három úszót indított a BÚK: Bokányi Barbara, Mátrai Roland és Orbán Alexandra vett részt a rangos megméretésen. Mátrai Roland 100 méteres férfi gyorsúszásban magyar bajnoki címet szerzett, és ezzel bebiztosította kerettagságát az EYOF-ra.

A klub a legnépesebb csapattal, kilenc úszóval - Áment Balázs, Barabás Imre, Bathó Marcell, Bíró Dominika, Kapus Zsófia, Karancsi Szonja, Kersák Kristóf, Mátrai Róbert és Tóth Réka Erzsébet - vett részt a kecskeméti országos gyermekbajnokságon.

A népes és erős mezőnyben 200 méter fiú mellúszásban Áment Balázs az előkelő negyedik helyet szerezte meg, 1500 gyorson hatodik 100 méter mellen pedig az ötödik helyen végzett. Kapus Zsófia 100 méter gyorson nyolcadikként csapott célba.

Mátrai Roland bajnoki címet szerzett a serdülőknél, és az EYOF-ra is kvalifikálta magát
Fotó: BÚK

A legbalszerencsésebb Tóth Réka Erzsébet volt, aki háromszor is tartalék volt a délutáni döntők során. Szokolai László és Vattai András tanítványai a sort a II. országos cápa bajnoksággal zárták a múlt hétvégén, ahol három úszópalánta, Bartalus Mirtill, Németi Zsóka és Szathmáry Zsombor indult.

Bartalus Mirtill 100 háton nyolcadik, 400 vegyesen alig lemaradva a dobogóról negyedik, 100 mellen hatodik, 200 vegyesen nyolcadik, 200 mellen negyedik, 200 háton ötödik, 400 gyorson pedig a nyolcadik helyen végzett.

Szokolai László, a BÚK vezetőedzője elmondta, ezekben a fiatal korcsoportokban még szembetűnőek a testi különbségek, ezért egyáltalán nem kell senkinek elkeserednie, ha esetleg most nem tudott dobogós helyen zárni. Hozzátette, valamennyi kor-osztállyal elégedett. Különösen a gyermek korcsoporttal, ahol mindenki egyéni rekordokkal vétette észre magát.

- Itt Áment Balázst kell kiemelnem, aki több számban is döntőbe jutott, 200 mellen pedig alig maradt le a dobogóról. Nagy reménységünk, aki előtt szép jövő áll. Nem keseredtünk el, hogy a tavalyi aranyérem után ezúttal nem állt dobogóra. Balázs még rengeteget fog fejlődni, és akkor újra az aranyért lesz harcban - húzta alá a szakvezető, aki kitért a nagyon tehetséges Kapus Zsófiára és az egész évben szorgalmasan dolgozó Tóth Rékára is.

- A serdülőknél bajnoki címet szerző Mátrai Roland eredménye mindenképpen figyelemre méltó. Örülök, hogy az EYOF-on érte is szoríthatunk majd - hangsúlyozta. Szokolai László beszélt még a cápa ob-n hét számban döntős Bartalus Mirtillről is.

- Nagyszerű, hogy a szakmai munkát minden korcsoportban siker övezi. Szerencsére, minden korosztályban akad egy-két olyan úszónk, aki a magyar élvonalba tartozik. Ez a mi kis közösségünk erejét mutatja. A cápa ob-n például Mirtill több úszásnemben is kipróbálhatta magát, szépen fejlődik és a következőkben majd kialakul, hogy mely számok állnak hozzá a legközelebb.

Senkivel sem vagyunk türelmetlenek, mindenkinek bőven van ideje, a munka előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét - mondta Szokolai László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!