Sport

2014.10.29. 16:25

Második helyen zárt a Veszprém a futsaltornán

Ezüstérmet szerzett a házigazda az idén második alkalommal megrendezett nemzetközi utánpótlás futsaltornán.

A város és futsalklubja, az 1. FC Veszprém öt település – Pápa, Passau (Németország), Tarnow (Lengyelország), Nyitra (Szlovákia) és Sepsziszentgyörgy (Románia) – fiatal futsalosait látta vendégül a Március 15. úti sportcsarnokban.

A tavalyi debütálás után a torna idén is remekül sikerült. Az U–15-ös korcsoportos mérkőzések színvonalasak és nem mellesleg kiváló hangulatúak voltak. A nyitraiak ezúttal kiemelkedtek a mezőnyből és megérdemelten kaparintották meg az aranyérmet a körmérkőzéses rendszerben zajló futsaltornán.A Finta Péter és Németh Péter irányította hazaiak végeztek a második helyen, a harmadik pozíciót pedig a pápaiak foglalták el.

A veszprémiek eredményei: Veszprém–Tarnow 2:2, Nyitra–Veszprém 6:0, Veszprém–Sepsiszentgyörgy 4:0, Veszprém–Passau 3:1, Pápa– Veszprém 2:3.

A torna végeredménye: 1. Nyitra 13 pont, 2. Veszprém 10, 3. Pápa 9, 4. Sepsiszentgyörgy 6, 5. Tarnow 4, 6. Passau 1.

A felnőttmezőnyben az élvonalban érdekelt 1. Futsal Club Veszprém az idei szezonban már öt utánpótlás- korosztályt is foglalkoztat. Az U–11-es, U–13-as, U–15-ös, U–17-es, valamint az U–20-as korcsoportok mind „élesben”, azaz bajnoki rendszerben szerepelnek.

A kisebbek még csak ismerkednek a játék alapjaival, az idősebbek azonban már jól haladnak a taktika elsajátításában, előszeretettel és eredményesen használnak begyakorolt elemeket. Az U–15-ös bakonyi együttes ezt a mostani nemzetközi tornán is megmutatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!