Sport

2014.08.20. 14:10

Cell kupa: Egy hétig kéziztek a csapatok

Véget ért az idei Cell kupa kézilabdás fesztivál, amely rangjához méltón a Veszprém Arénában zárult az elődöntőkkel, döntőkkel.

B. Virág Rita

Öt női és hét férfi kategóriában hirdettek győztest az idei Cell kupán, ahol összesen húsz ország százhatvannál is több együttese kézilabdázott. Veszprémen kívül Alsóörsön, Ajkán, Balatonfüreden és Várpalotán rendeztek mérkőzéseket. A Veszprém megyei csapatok különösen jól szerepeltek, pedig akadt olyan kategória, ahol nemcsak népes volt a mezőny, de igazán nívós, nemzetközi társaság gyűlt össze.

A férfiak felnőtt korosztályában a Balatonfüred juniorjai bizonyultak a legjobbnak. György László tanítványai magabiztosan szerezték meg a kupagyőzelmet. Dobogóra állhatott még a Várpalota is, Kaló Sándor csapatáé lett a bronzérem.

Az U21-es korosztályban az MKB-MVM Veszprém fiataljai, új edzőjükkel Pásztor Istvánnal, hibátlan mutatóval szerezték meg a végső sikert. Ugyanitt szintén a Várpalotát kell kiemelni, amely másodikként zárt.

Az U18-as korcsoportban is a veszprémiek döntőztek, akik ezúttal 23:16-ra maradtak alul az Union Wien garnitúrájával szemben.

Az U16-os kategória az egyik legnépesebb volt, ezért különösen öröm, hogy a 25 nevezett közül az MKB-MVM és a Balatonfüred tehetségei kiemelkedtek. Végül előbbi nagy csatában, 18:17-re győzedelmeskedett.

Harminc csapat jelentkezett az U14-eseknél, ahol bizony már a selejtezők lebonyolítása komoly kihívást jelentett. A fináléban aztán az MRK Dugo Selo az Éles Kézisuli „A” együttesével találkozott. A horvátoknak végül nem sok keresnivalójuk akadt, hiszen Török Lajos csapata 27:14-re lemosta őket.

Nem volt ilyen szerencséjük az egy korcsoporttal fiatalabbaknak: az U12-esek hiába jutottak be a döntőbe, végül meg kellett elégedniük a második hellyel, mert az RK Polet csapata 17:15-re jobbnak bizonyult a kézisulisok ellen.

Kettős veszprémi sikert hozott a legfiatalabbak versenye, ahol az Éles Kézisuli veretlenül szerezte meg az első helyet az MKB-MVM korosztályos gárdája előtt. Ugyanitt negyedik lett a Várpalota „B”, ötödik pedig a Várpalota „A”.

A nőknél már jóval kevesebb megyei induló akadt. A legfiatalabbaknál a Padányi Veszprém jó kis meccsen győzte le a Debrecent a döntőben. Az U-12-eseknél az Éles Kézisuli „A” hódította el a trófeát. Az U14-ben a Padányi Veszprém a dobogó legalsó fokára állhatott fel.

 

Búcsú fantasztikus záró ünnepséggel

A XVIII. Cell Cup nemzetközi kézilabda fesztivál fantasztikus hangulatú záró ünnepéllyel búcsúzott. A Veszprém Arénában Némedi Lajos alpolgármester mondott záróbeszédet. A legjobb csapatok díszes serleget kaptak. Számos különdíjat is kiosztottak, nemcsak a leggólerősebb, vagy a legjobb játékosokat díjazták. A szervezők megjutalmazták a leghűségesebb és legnépesebb csapatot, a legszebb népviseletbe öltözött alakulatokat, de Fair Play díjat is kiosztottak a legsportszerűbbnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!