Sport

2014.09.11. 11:30

Lombard Pápa-MTK: Átkot törnének a bakonyaljaiak

Az MTK-t látja vendégül a Lombard Pápa péntek 19 órától a Perutz Stadionban a labdarúgó NB I 7. fordulójának nyitómérkőzésén.

Polgár Tibor

A hazaiak a tabella 8. helyéről, míg a budapestiek az 5. pozícióból várják a találkozót.

A nyáron újjáalakult Lombardnak egy fájó vereség és egy még inkább fájdalmas edzői búcsú után kell magához térnie, ezzel szemben az MTK egy győztes örökrangadót követően érkezik Pápára. Viszont van, amiben nagyon is hasonlítanak egymásra a pénteki ellenfelek: mindkét csapat komoly kétarcúságról tett tanúbizonyságot a mostani szezonban.

A bakonyaljaiak két bajnokesélyes (Ferencváros, Győri ETO) ellen négy pontot harcoltak ki, azonban a két újonccal megvívott meccseiken összesen csak egy pontot szereztek.

Garami József tanítványai is értek el meglepő eredményeket: a fővárosi kék-fehérek idegenben 4:0-ra kiütötték a Pécset, majd sima, 3:0-s vereséget szenvedtek Pakson. Pápai szempontból nem túl előnyös felemlegetni, de a Lombard és az MTK egymás elleni mérlege már-már hihetetlen egyoldalúságot mutat, ugyanis a két klub eddigi tizenkét élvonalbeli találkozójából tizenegyet megnyertek a VIII. kerületiek, egyetlen alkalommal pedig döntetlen született.

A Pápa (Frizoni) péntek este az MTK ellen lép pályára (Fotó: Penovác Károly)

A Perutz Stadionból mindig győztesen távozott az MTK, amely legutóbb zsinórban hatodszor (!) verte meg 2:0-ra a Lombardot. Tegyük gyorsan hozzá, a jelenlegi idény második fordulójáig a Fradi is mindig három ponttal távozott Pápáról, ám augusztus elején a bakonyaljaiak átoktörő győzelmet arattak a rekordbajnok felett.

Tehát minden sorozat megszakad egyszer, így az MTK győzelmi szériája sem tarthat örökké.

Nehezíti a pápaiak helyzetét, hogy az egyik legjobb labdarúgójuk, a több mint három hete húzódással bajlódó Kenesei Krisztián továbbra sem bevethető.

A Lombard Pápa-MTK bajnokin, amely 19 órakor kezdődik, Vad II István fújja majd a sípot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!