Sport

2015.02.27. 18:29

Lemondott a VFC USE elnöksége

Új vezetőség vette át a Veszprém FC USE irányítását, az átalakulás összefügg a megyeszékhely felnőtt labdarúgócsapatának megszűnésével.

Horváth Gábor

Már korábban beszámoltunk róla, a megyeszékhely labdarúgó utánpótlásklubjánál komoly változások elé néznek. Nos, ezek a változások el is kezdődtek, a Veszprém FC USE közgyűlésén a klub elnöke, Irmes Zsolt és elnöksége lemondott, ezzel párhuzamos felállt az új vezetőség.

Az egyesület elnöke mostantól dr. Temesvári Balázs, az elnökségi tagok pedig Szűcs István, Szabó Imre, dr. Kovács Gergely, valamint Irmes Zsolt lettek. A szakmai munkát továbbra is Rugovics Vendel vezeti.

A változtatások célja egy új rendszer bevezetése a város labdarúgásában. Mint ismeretes, a veszprémi felnőtt futballcsapatot működtető gazdasági társaság nemrég visszalépett az NB III-as szerepléstől, így ezen a tavaszon nem lesz felnőtt foci a településen. A felnőtt labdarúgás újjáépítése a megújult VFC USE feladata lesz.

A veszprémi felnőtt futball újjáépítése a VFC USE feladata lesz (Fotó: Penovác Károly)

Az utánpótlásklub hamarosan alakít egy kft.-t, amely majd működtet egy felnőtt együttest. Ennek a kft.-nek lesz ügyvezetője, de a VFC USE elnöksége felügyeli a munkát. Az alapoktól kezdik az építkezést, a cél az, hogy elsősorban városi és város környéki labdarúgók alkossák a leendő csapatot. Az elképzelések szerint az új rendszerben hatékonyabb lesz az együttműködés az egyébként sikeres utánpótlás nevelő egyesület és a felnőtt alakulat között.

A közgyűlésen elhangzott, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) nyártól új kritériumok alapján rangsorolja majd a hazai utánpótlás nevelést. A szigorú feltételek egy része infrastrukturális, s az aggódók szerint a bakonyi megyeszékhelyen tervezett új beruházások – miszerint a műfüves pályán kisméretű játéktereket alakítanak ki – veszélybe sodorhatják Veszprém leendő alközpont státuszát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!