Sport

2014.08.19. 11:30

Latyakos tekerés

Zirc - Változékony időjárási viszonyok között rendezték meg a nyugat mountain Maraton kupa második fordulóját. Az eseményen kettőszázötvenegy kerekes állt rajthoz a különböző távokon és kategóriákban.

Novothny Ottó

A mezőny Szarvaskúton gyülekezett, ahonnan először a leghosszabb táv résztvevői pattantak a kétkerekűre, ők harmincnégyen voltak. Ezt követte a közép, majd a rövidtáv startja. A mély talajon valamennyi sportoló nyakig sárosan érkezett vissza a célba. A gyermekek is, akik körpályán teljesítették a korosztályuknak megfelelően kiszabott kilométert.

Jól sikerült a zirci futam (Fotó: Horváth Gábor)

Tarr Benjámin nyerte meg a rövidtávú vetélkedést (ebben a versenyszámban a Veszprémi KE-Nelson sportolói közül 17 év alattiaknál Tavali Dávid, illetve a felnőtteknél Becker János ezüstérmet nyert), a hölgyeknél Ringelhann Fanni volt a leggyorsabb. A középső távon Borsos Benedek diadalmaskodott, míg a 82.5 kilométer leküzdése után Szalai Péter érkezett vissza elsőnek.

Simon Gábor főszervező elmondta, hogy a tavalyihoz viszonyítva idén változtattak az útvonalon, noha a szakadó eső kissé átírta az eredeti elképzeléseket. Mindezek ellenére remek hangulatú volt a verseny, sok résztvevővel és a házigazdák reménykednek abban, hogy az októberi fűzfői versengés is hasonlóan jól sikerül majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!