Sport

2014.09.17. 10:45

Sporttáborban voltak az ország utánpótlás ökölvívói

Természetesen Veszprém megyei sportolók is részt vettek abban a zánkai sporttáborban, amelyet az ország utánpótlás ökölvívóinak szerveztek.

Horváth Gábor

A tábor öt napig látta vendégül a fiatal bokszolókat, akik az ország számos részéből érkeztek a Balatonhoz. Természetesen, ahogyan a legtöbb hasonló nagyszabású zánkai rendezvényen, itt is akadtak olyan gyerekek, akik először látták a magyar tengert, számukra különösen élménydús volt az itt töltött időszak.

Persze a többiek sem unatkoztak...

- Huszonegy egyesület 160 fiatalja vett részt a táborban, amelyet Erdei Zsolt vezetett volna, ám sajnos ő megsérült, így nem tudott jönni. Helyére Dobrádi Zsolt, az országos szövetség utánpótlás szakvezetője ugrott be mesélte Almás Péter, a Balatonfüredi Ökölvívó Club vezetője, edzője, aki az övéi mellett veszprémi fiatalokat is elkísért a táborba.

A sporttábor sok fiatalnak adott edzési lehetőséget. Jobbra a füredieket vezető Almás Péter (Fotó: Horváth Gábor)

A szakember elmondta, nagy élmény volt a zánkai kiruccanás, amely az edzések mellett számos szórakoztató programot is tartogatott a résztvevőknek.

- A nap minden reggel hét órakor közös bemelegítéssel kezdődött, a serdülőknek 2.5, a junioroknak hét kilométer futás volt feladva. Miután mind a 160-an együtt gyakoroltunk, szabad program következett szórakoztató versenyekkel és érdekes vetélkedőkkel. Délután közös szakmai edzést tartottunk, ehhez a tornacsarnokban két magasított ring állt rendelkezésünkre. A lelkiismeretes edzői stábnak hála kiváló és remek hangulatú szakmai munka folyt. Köszönjük Dobrádi Zsoltnak a szervezést és a tábor vezetést. Bízunk benne, jövőre is találkozunk! - tette hozzá a füredi szakember. A táborlakókat Kovács István olimpiai és világbajnok ökölvívó is meglátogatta. A fiatalok a sportág olyan jeles képviselőivel dolgozhattak együtt, mint például Kovács Mária, Szuknai Zsuzsanna és Bognár László.

Megyénkből a fürediek és a veszprémiek mellett ajkai ökölvívók képviseltették még magukat Zánkán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!