Sport

2014.12.04. 12:20

Kosárlabda NB I/B: A Pápa itthon, a Veszprém Sopronban szeretne győzni

Újra otthon játszik a Pápa, a Veszprém viszont Sopronban vív rangadót a férfi kosárlabda NB I/B-ban.

B. Virág Rita

A Motax Concordia KC Pápa idegenben aratott értékes sikert a legutóbbi fordulóban: a Vasasnál 63:71-re nyertek Vajda József tanítványai.

– Ugyan az útlezárások miatt csak késve érkeztünk meg, ami az első negyedben meghatározta teljesítményünket, de aztán feljavultunk és nagyot küzdve fontos győzelmet arattunk – kezdte Vajda József, a pápaiak edzője.

Pénteken 18 órától a PVSK-Kronosz Kiadó látogat Pápára.

– Sajnos Keresztes a Vasasnál két technikait kapott, így ki kell hagynia egy meccset. Nélküle kicsit kevesek vagyunk centerposzton, de a hazai pálya mellettünk szól – fogalmazott Vajda József.

A Pápának (feketében Kutasi Gergely) nagyon kell a hazai siker, a Veszprém (fehérben Kámán Tamás) Sopronban szeretné győzelmei számát szaporítani (Fotó: Penovác Károly)

A HOYA Pannon Egyetem Veszprém alaposan megszenvedett a múlt héten a SZESE Győr ellen, hazai pályán csak egy utolsó pillanatban dobott hármassal tudott nyerni (64:63).

– Nagyon gyengén dobtunk, és nehezen találtuk saját támadójátékunk. A védekezésünk viszont előremutató volt, hiszen nagyon kevés pontot kaptunk – értékelt Petőfi Áron, a veszprémiek szakvezetője.

Pénteken Sopronban igazi rangadó vár a veszprémiekre, a negyedik fogadja a harmadikat.

– Különös atmoszférájú, kicsi teremben kell játszanunk, ami megnehezítheti a dolgunk. Kevés pontot hozó, brusztolós, pozíció harcos csatára számítok, ahol a jó védekezésnek kiemelte szerepe lesz – összegzett a tréner.

 

Csalóka a pécsiek jelenlegi helyezése

A Pápa ellenfele ugyancsak 11. helyen áll a táblázaton, de ez a pozíció igen csalóka. – Szerintem még több komoly meglepetést is okoz a bajnokságban a Pécs. Ez persze attól függ, hogy az A csoportos csapatból kiket enged vissza Csirke Ferenc – mondta el Vajda József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!