Sport

2015.02.05. 14:20

Kosárlabda: Mindkét megyei csapat megerősítheti helyét

A helyezések szempontjából sorsdöntő mérkőzések előtt állnak a megyei NB I/B-s kosárlabda csapatok. A Veszprém a bombaformában lévő Falco II otthonába látogat, míg a Pápa közvetlen riválisát, az Oroszlányt fogadja.

B. Virág Rita

A Motax KC Concordia Pápa nem panaszkodhat, az idén remek játékkal lépésről, lépésre kapaszkodik fölfelé, már ötödik a tabellán a legutóbb Győrben megszerzett értékes sikerével (70:76). Ma megerősítheti pozícióját, ha hazai pályán legyőzi az Oroszlányt.

– Közvetlen riválisunkat fogadjuk pénteken, s bizony egyáltalán nem számítok könnyű meccsre – fogalmazott Vajda Balázs, a pápaiak megbízott szakvezetője. – A rendszerváltásig igen komoly kosárlabdás élet zajlott Oroszlányban, most a helyiek tudatos és szépen felépített munkával ezt szeretnék újjáéleszteni. Azt mondják, a bennmaradás a céljuk, ám az eredményeik alapján sokkal többet is elérhetnek.

Vajda Balázs elmondta, az idén kétszer mérték össze erejüket az OSE-val, de mindkétszer ellenfelüknek kedvezett a szerencse, épp ezért különösen fűti a pápaiakat a visszavágás reménye.

– Az influenzából kezdünk kikecmeregni, mert a teljes csapat bevethető lesz. Néhány új dologgal is készültünk, hiszen szeretnénk meglepni vendégeinket. Nekünk nagyon kell ez a siker – húzta alá a tréner.

Vertetics kiesése után nagyobb teher hárul majd Nagy Róbertre (fehérben) a veszprémiek közül. A pápaiak (fekete szerelésben) pedig hazai pályán szeretnének visszavágni az OSE-nek (Fotó: Penovác Károly)

A HOYA Pannon Egyetem Veszprém együttese hiába nyújtotta az idény legjobb produkcióját, mégsem tudott nyerni a listavezető Bonyhád otthonában (99:86). A találkozót követően Petőfi Áron edző úgy nyilatkozott, a mutatott játékkal bármelyik más alakulat ellen nyerhettek volna, ám a Bonyhád extra dobóteljesítményével nem lehetett versenyezni.

– Sajnos nem tudok jó hírekkel szolgálni – kezdte a veszprémiek szakvezetője a Falco II elleni idegenbeli összecsapás előtt. – Még Bonyhádon kifordult Kámán Tamás bokája, akire várhatóan két-három hétig nem számíthatok. Vertetics Ádám az egyik hétközi edzésen sérült meg: beleszaladt egy vétlen ütésbe, ami olyan szerencsétlenül érte, hogy eltörött az állkapcsa. Másnap meg is műtötték, egyelőre úgy tűnik, vasárnap engedik ki a kórházból.

Petőfi Áron hozzátette, Farkas Attila eligazolásával, Czakó Tamás és Takács András távozásával gyakorlatilag az őszi, Falco II elleni hazai mérkőzés kezdőötöse nem áll rendelkezésre. Ez pontokban az akkor elért 98-ból 65 egységet jelent.

– Szerencse, hogy az idén meglehetősen bő a keretünk. A kialakult helyzet azt jelenti, Novák Patrikra, Kováts Viktorra, Gáll Dominikra és Oltárczy Mátéra az eddiginél is több teher hárul majd. Más taktikát kell alkalmaznunk, de remélem, a változások dacára sikeresen zárjuk a szombati bajnokit a szombathelyiek ellen – hangsúlyozta Petőfi edző.

 

Rendkívül kiegyensúlyozott a tabella

A kosárlabda NB I/B nyugati csoportjában olyan kiegyenlítettek az erőviszonyok, hogy a harmadiktól a hetedik helyig még bárki bejuthat a négy közé. Épp ezért egyáltalán nem mindegy, mit játszik a Veszprém a Falco II-nél, amely legutóbb nagy bravúrral megverte a Baját. A Pápa is pályázhat még a négyre, ha most győz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!