Sport

2014.08.25. 14:15

Korosztályos Európa-bajnok lett Valler Péter strandkézilabdázó

Zirc - Valler Péter zirci kézilabdázó is tagja volt a Spanyolországban Európa-bajnoki címet szerző magyar korosztályos strandkézilabda-válogatottnak.

Kelemen Gábor

A Bakony fővárosában élő fiú jelenleg a veszprémi Ipari Szakközépiskola és Gimnázium harmadik évfolyamos tanulója. Már kiskora óta kézilabdázik, de a sportág strandváltozatával csak néhány éve ismerkedett meg. A szakemberek egy válogatóversenyen figyeltek fel a képességeire, s egyhamar tagja lett a korosztályos nemzeti csapatnak. Tehetségének, szorgalmának köszönhetően a spanyolországi kontinensviadalra utazó tízfős keretben is helyet kapott.

A bemutatkozás után rögtön kezdte felidézni a friss élményeket.

- Az Európa-bajnokság három napig tartott. Az első két napon zajlottak a csoportmérkőzések, majd következett az egyenes kieséses szakasz. A csoportból sikerült elsőként továbbjutnunk, így a másik csoport negyedik helyezettjével, Olaszországgal játszottunk. Nagyon hangulatos mérkőzés volt, hiszen este kilenckor már lement a nap, s reflektorral világították meg a pályát. Az olaszokat magabiztosan győztük le, de a döntőbe jutásért már nehezebb dolgunk volt a horvátok ellen.

Szűkebb hazája, Zirc is büszke bajnok fiára, Valler Péterre (Fotó: Kelemen Gábor)

Miután ezt az akadályt is sikerrel vette a magyar csapat, bekerült a torna fináléjába, ahol a házigazda spanyolokkal találkoztak. Ez egy rendkívül izgalmas végkimenetelű mérkőzés volt, igazi csata, melyen az ellenfél hazai pálya élvezte előnye ellenére is sikerült a mieinknek felülkerekedniük, s hősies küzdelemben kivívták a bajnoki címet.

Amikor a győzelem megéléséről kérdeztük Pétert, nehezen talált szavakat.

- Annyira a döntő meccs lázában égtem, hogy először fel sem tudtam fogni, hogy mi történt. Emlékszem, szólt a Himnusz, és nagyon büszke voltam rá, hogy magyar vagyok. Az is nagyon jó érzéssel töltött el, hogy a repülőtéren barátok, ismerősök fogadtak minket, s egyszerre skandálták, hogy szép volt fiúk! . Nagyon sok gratulációt kaptam, szüleimet is büszkeséggel töltötte el a siker.

Nem minden nap születnek ilyen sportsikerek egy kisváros életében, így természetesen a szűkebb haza is büszke bajnok fiára.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!