Sport

2015.04.17. 12:12

Komoly a tét a futsalderbin

Veszprém – A bajnoki címvédőt fogadja hétfőn az 1. FC Veszprém a futsal NB I rájátszásában. Most, vagy soha?

Horváth Gábor

A felsőházi rájátszás úgy alakul, hogy a veszprémieknek most már valószínűleg bravúrra, vagy bravúrokra van szükségük ahhoz, hogy igazi céljaikat megvalósítsák, azaz érmet szerezzenek.

A címvédő Berettyóújfalu viszont nem szeretné (ismét) otthagyni a fogát Veszprémben, hiszen ez azt jelentené, hogy elbúcsúzhat az újabb bajnoki aranytól.

Ebben a kiélezett helyzetben rendezik tehát hétfőn este az 1. FCV és a Berettyóújfalu összecsapását.

Madarász János edző továbbra is bízik együttesében. Fotó: Penovác Károly

– A rájátszás eddig valóban felemásan sikerült számunkra. A Győr ellen nagyon jól játszottunk, nekünk állt a zászló, de helyzeteink kimaradtak. Hosszabb szünet után Szombathelyen szerepeltünk, ahol parádés első félidőt produkáltunk, de a második játékrészben igazi összeomlás következett. Érthetetlen volt, hiszen ilyet még nem tapasztaltam csapatomnál. Szerencsére Dunaújvárosban már ismét a régi arcunkat mutattuk – nyilatkozta a Naplónak Madarász János.

A bakonyiak szakvezetője kiemelte: a vendégek számára kiemelt jelentőségű a hétfői találkozó.

– Kétszer legyőztük őket az alapszakaszban, most is a sikerre játszunk, s arra, hogy kiszolgáljuk szurkolóinkat. Igyekszünk nehéz feladat elé állítani a Berettyót. Bizakodó vagyok, a következő három meccsből kettőt kellene nyernünk ahhoz, hogy elérjük célunkat és az éremért harcolhassunk – fogalmazott az edző.

A Veszprém hétfőn 18.30-tól látja vendégül a címvédőt a Március 15. úti sportcsarnokban.

A hazai meccset követően két idegenbeli találkozó vár a bakonyiakra, akik az Aramis SE, majd a győri Rába ETO otthonába utaznak.

A felsőházi rájátszás állása: 1. Rába ETO 16 pont, 2. Berettyóújfalu 11, 3. Aramis 8, 4. Haladás 6, 5. Veszprém 6, 6. Dunaújváros 1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!