Sport

2017.06.02. 14:46

Kölnből jelentjük! - Lékai: Megyünk előre az álmainkért

Aron Palmarsson, a Telekom Veszprém irányítója arról beszélt, nehezen viselte a négy hónapig elhúzódó sérülését, de mára visszatalált a helyes útra és újra fittnek érzi magát.

B. Virág Rita

Kiemelte, rengeteget dolgozott a csapat az elmúlt két hétben és ennek meg is lesz a gyümölcse.

– Nem gondolunk arra, hogy mi lesz vasárnap. Nyilván nem szeretnénk a bronzért játszani, ezért csakis arra összpontosítunk, hogy a PSG-t megverjük – mondta, majd arról is beszélt, Lékaival remekül megértik egymást a pályán, és neki teljesen mindegy, hogy átlövőként, vagy irányítóként számítanak-e rá, a lényeg, a győzelem megszerzése.

Lékai Máté egyetértett Palmarssonnal abban, kifejezetten jó az összhang közöttük a pályán.

– Nekem teljesen mindegy, hogy mi a nyerő taktika. Egyetlen a lényeges, mégpedig a győzelem – mondta a válogatott játékmester.

Arra a kérdésre, hogy a tavalyi BL-finálé milyen nyomokat hagyott benne, Máté úgy válaszolt, igyekszik nem gondolni rá.

– Az előző nyáron még sokat eszembe jutott, s most, amikor készültünk a négyes döntőre, akkor is többször ott motoszkált bennem. Azonban nem tudok rajta változtatni, így nem is kesergek miatt, ez van, ezt kell elfogadni. Viszont most remek érzésekkel érkeztünk Kölnbe és nagyon örülök, hogy újra játszhatunk a Lanxess Arénában – fogalmazott.

A PSG-ről szólva megjegyezte még, a franciák lerohanásaira különösképp oda kell figyelniük, ezért a védekezésnek végig koncentráltan, összeszedetten kell teljesíteni és azt sem árt, ha mindemellett a kapusok is szállítják a bravúrokat.

– A mi támadásainkban le kell redukálni a hibákat, nem engedhetünk meg túl sok eladott labdát, mert ezt azonnal megbosszulhatják a franciák. Két kőkemény meccs vár ránk, de megyünk előre az álmainkért – mondta.

Kövesse velünk folyamatosan az eseményeket >>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!