Sport

2014.10.28. 19:25

Kikapott a magyar futsalválogatott Fehéroroszországtól

Egygólos vereséget szenvedett a magyar futsalválogatott Fehéroroszország ellen kedden felkészülési mérkőzésen. A veszprémi Tatai József először játszott nemzeti színekben hazai közönség előtt.

Horváth Gábor

Ahogyan várható volt, szépszámú érdeklődőt vonzott a magyar futsalválogatott fellépése a veszprémi Március 15. úti csarnokba, amelynek közönsége az elmúlt időszakban többször is bebizonyította, hogy nagyon kedveli ezt a játékot. A csarnok atmoszférája még ha nem is közelíti meg a korábbi kézilabdás idők hangulatát, jó úton van ahhoz, hogy a bejáratokra hamarosan kitegyék a megtelt táblát. Ezúttal körülbelül ezren gyűltek össze a lelátókon.

Természetesen a veszprémi futsalcsapat tagjai is a közönség soraiban foglaltak helyet, kivéve egy játékost. Tatai József ismét meghívót kapott Sito Rivera szövetségi kapitánytól, a nagypályán volt utánpótlás-válogatott és NB II-es játékost külön köszöntötték a mérkőzés előtt. Tatai a kezdőcsapatban kapott helyet.

Minden adott volt ahhoz, hogy a magyar nemzeti csapat jól szerepeljen, az együttes ennek ellenére görcsösen, sok hibával játszott. Hiába birtokolta többet a labdát, a fehéroroszok veszélyesebbek voltak a kapura. A kilencedik percben aztán be is találtak, egy közeli szabadrúgás talált utat a magyar csapat hálójába, 0:1.

A gól még rosszabbat tett a hazaiak játékának. Rivera együttese beleerősített ugyan, akadtak is helyzetei, a gólt ismét a vendégek rúgták. Illetve a magyarok, a labda Lódiról pattant a kapuba, 0:2.

A magyar válogatott még a szünet előtt szépíteni tudott, egy szöglet után Rábl fejelt közelről a felső sarokba, 1:2.

A szurkolók az eredményes hajrának köszönhetően bizakodva várhatták a folytatást.

A pihenő után nagy lendülettel kezdett a magyar válogatott, de egy kontra után ismét Fehéroroszország volt eredményes, 1:3.

Nem kellett hozzá sok idő, szépített a hazai együttes. A 25. percben Tatai volt nagyon harcos, labdáját Harnisch Ákos váltotta gólra, 2:3.

A magyar együttes fokozatosan vette át az irányítást és nem sokkal később már nagy fölényben játszott. A vendégek voltaképpen nem jelentettek semmi veszélyt a kapura, Trencsényi Jánosék beszorították ellenfelüket.

Négy perccel a vége előtt a mieink spanyol mestere, Sito Rivera lehozta Tóth kapust. Hatalmas volt a nyomás a fehéroroszokon és két óriási helyzet is kimaradt, így a vendégek örülhettek sikernek.

A magyar válogatott első félidei gyengébb teljesítményének és a rosszabb helyzetkihasználásának köszönhetően maradt alul.

 

A márciusi Eb-selejtezőre készülnek

A magyar futsalválogatott a jövő márciusi Európa-bajnoki selejtezőkre készül. Rivera szövetségi kapitánynak addig van ideje összerakni a csapatot. Az együttes ma ismét pályara lép Fehéroroszország ellen, ezúttal Dunaújváros lesz a helyszín. A folytatásban Ciprus és Portugália ellen gyakorlunk. Szükség lesz rá, mert az Eb-selejtezőn többek között a világ egyik legjobbja, Spanyolország és a házigazda Macedónai ellen kell majd bizonyítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!