Sport

2017.07.06. 16:15

Kiélezett a ralibajnokság - A címvédő legkedvesebb versenyhelyszínén áll rajthoz

VESZPRÉM Habár a Fehérvár-ralin a Herczig Norbert-Bacigál Igor kettős alulmaradt, az Országos Ralibajnokság tabelláján továbbra is az élen áll. Célja a bajnoki cím megvédése, azonban külön örül, hogy mindezt ilyen kiélezett körülmények között teheti.

Napló-információ

Ha csak egy hajszállal is, de Székesfehérváron ti maradtatok alul, hogyan láttad ezt belülről?

- Most az Andris (Hadik András - a szerk.) bizonyult jobbnak, ennek ellenére egy nagyon jó versenyen vagyunk túl, végre sokféle pályán mehettünk. Ha a saját teljesítményünket kell értékelnem, akkor a hétvégét két részre bontanám. Az első versenynapon túlzottan óvatos voltam, másnap azonban már nagyon jó volt a tempónk, és harcoltunk a többiekkel. A kezdeti óvatoskodás miatt összeszedtünk egy jelentős hátrányt, amiből valamennyit le tudtunk dolgozni, de így is maradt még a végére. A bajnokságnak és a versenyzőknek is jót tesz, hogy nyomás alatt versenyzünk, hiszen ez mindenkit jobb teljesítményre sarkall. Az autóddal minden rendben volt, mégis óvatoskodtál, a gumiválasztásod nem volt megfelelő?

A 24. Veszprém-rali ma veszi kezdetét a királyszentistváni kvalifikációval.

- A gumiválasztással sem volt gond, mindenki slick abronccsal volt kint. Nyilván amikor leesett az eső, nem volt szerencsés választás, de négy gyorsaságira kellett gumit választani. Még most is azt mondom, hogy a választás jó volt, csak az esőhöz kellett volna jobban alkalmazkodnom, amit abban a helyzetben nem tudtam megtenni.

Most tartunk a bajnokság felénél, tavaly ilyenkor könnyebb helyzetben voltál?

- Talán annyival volt könnyebb, hogy a Veszprém- rali zajlott korábban, ami negyedik versenyként másfeles szorzóval volt jelen a bajnokságban. Azt nyerni tudtuk, azután lett egy nagyon nagy pontelőnyünk. Ami most, mivel nincs másfeles szorzójú futam a bajnokságban, nem állhatott össze. Ha így nézem, mindenképpen nehezebb, illetve nagyon megerősödött a mezőny, sokan vagyunk egyforma R5-ös autókkal.

Fehérváron volt érezhető, hogy a dobogón végzettek a húzónevek. A többiek is nagyon jól mentek, de az ő teljesítményük még nem annyira kiszámítható, mint most a tiétek.

Szombaton Márkó és Jutaspuszta között versenyez a mezőny, vasárnap pedig Kislőd, Szentgál, Hegyesd, Sáska és Vigántpetend lesznek a rajt-, illetve célállomások

- Elképzelhető, hogy nincs meg az a stabil gyorsasága mindenkinek, de pontosan látjuk egy-egy versenyen, hogy többen vagyunk alkalmasak arra, hogy gyorsasági szakaszokat nyerjünk, és ha olyan helyzet áll elő, akkor tudnak menni a győzelemért is. Tisztán látszik, hogy sokan vagyunk egy-egy szakaszgyőzelemre.

Veszprém számodra egy pozitív versenyhelyszínnek számít?

- Alapvetően minden versenyben próbálok valami pozitívumot találni, de Veszprém a legkedvesebb versenyhelyszínem. Pályafutásom során itt sikerült a legtöbb abszolút győzelmet szereznem, azt hiszem, hogy ötöt. Mind-egyik gyorsasági szakaszt kedvelem, úgyhogy tényleg nagyon várjuk már ezt a futamot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!