Sport

2015.03.02. 13:20

Két piroslap és döntő szett Sümegen

Sümeg - Két játékvezetői baki kellett ahhoz, hogy a Sümeg behozhatatlan hátrányt szerezzen a MAFC-cal szemben az ötödik szettben a röplabda NB I-ben.

B. Virág Rita

Sümeg -MAFC

2:3 (-16, 20, -21, 20, -11)

Sümeg, 200 néző. V.: Mezőfi, Farkas. Sümegi RE: Dolgos, Lakics, Soós, Varga, Kaposi, Lesznyik. Csere: Madár, Récsei (liberók), Nagy, Szabó. Edző: Markó Gábor.

Az első szettben rengeteg nyitást rontott a Sümeg, amit a MAFC könyörtelenül kihasznált. A második felvonásban sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, csak 15:15 után sikerült nagyobb előnyt szerezni (19:16) a hazaiaknak, innen pedig be is fejezte a szettet az SRE.

A harmadik felvonásban megint kapkodás lett úrrá a házigazdákon, és a játszma második felében a MAFC el is húzott: 8:13, 12:19.

A negyedik etap közepéig egyformán haladtak a csapatok, majd szép támadásokkal meglógott az SRE (18:13, 22:18) és egalizált.

 

A mindent eldöntő szett az elején eldőlt: két komoly bírói tévedés után két piroslapot is begyűjtött a Sümeg 1:1-ről 1:5-re alakult az állás. A csapatok 3:8-cal fordultak, s bár a hazai közönség mindent megtett, hogy meccsben tartsa kedvenceit, a vendéglátók nem tudtak felzárkózni.

Nem érdemelt vereséget a Sümeg. A játékvezetők nagyot hibáztak a végjátékban, ami ezen a szinten megengedhetetlen.

Markó Gábor: - Köszönöm a lelkes közönség biztatását, nem rajtuk múlott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!