Sport

2015.02.20. 14:19

Két pápai kosárcsapat vitézkedik a megyei bajnokságban

Négy fordulón vannak túl a megyei első osztályú kosárlabda-bajnokságban szereplő csapatok. A 2014/2015-ös kiírásban jelenleg a veszprémi Petőfi SE OOK Press alakulatát üldözi a mezőny.

Haraszti Gábor

A bajnokság két pápai csapata, a Pápai KC és a közelmúltban alakult Pápai Kosársuli Alapítvány is jó eséllyel pályázik a rájátszásban az érmet jelentő legjobb helyek egyikére. A legutóbbi fordulóban a Tarczy Lajos Általános Iskola tornatermében gyűltek össze a csapatok, ahol a veretlen éllovas Petőfi SE mellett a tavalyi győztes Pápa KC, a Pápai Kosársuli Alapítvány, Tapolca, Ajka és Balatonfűzfő is pályára lépett. A nyitó párosításban az idei kiírásban először szereplő Pápai Kosársuli Alapítvány döcögős első negyed után igazolva a papírformát 23 ponttal nyert (Fűzfő AK - Pápai KA 57-80). Ezt követően az első helyen álló Petőfi SE OOK Press legfőbb riválisával meccselt, mely egyben revanslehetőség is volt a pápaiaknak, hiszen Vajda Balázsék szerettek volna visszavágni a tapolcai fordulóban elszenvedett 62:56-os vereségért. – Ezúttal is jó meccset játszottunk a veszprémiekkel, sajnos az első félidőben 22 pontos hátrányba kerültünk, innen nagy erőfeszítések árán sikerült visszakapaszkodunk, két perccel a vége előtt még egy ponttal vezettünk is. Végül azonban a kosárváltásokból a Petőfi jött ki jobban és két ponttal, 78-76-ra megnyerték a találkozót – összegezte a meccset a pápaiak csapatvezetője, aki a forduló másik meccsén már győzelmet ünnepelhetett, hiszen később Várpalotát 96-80-ra legyőzték.

A Pápai Kosársuli Alapítvány csapata a játék öröméért nevezett be a megyei bajnokságba (Fotó: Haraszti Gábor)

Döbör Donát, a Pápai Kosársuli Alapítvány csapatvezetője elégedett volt a szezon eddigi mérkőzéseivel, mint mondta, az előzetes várakozásoknál is jobban szerepelnek, stabilan tartják harmadik helyüket a tabellán.

– Természetesen akkor sem leszünk elkeseredve, ha a rájátszást követően már idén a legfényesebb érem kerül a nyakunkba – fogalmazott mosolyogva a csapatvezető. – A csapat tagjai hobbi szinten több éve együtt játszanak, a támogatóknak és az egy százalék adófelajánlásoknak köszönhetően körülbelül egy éve hivatalosan is megalakultunk. A játék öröméért beneveztünk a megyei pontvadászatba. Vegyes a társaság, ifjú tehetségek, korábbi Pápa KC játékosok, és teljesen újoncok is helyet kaptak nálunk. Elégedett vagyok az eddigi szereplésünkkel, csak a Veszprém és a Pápa KC tudott legyőzni minket, a mostani fordulóban is megnyertük mindkét összecsapásunkat. Heti kétszer két órát készülünk közösen. Sajnos csak kisteremben tudunk játszani, emiatt az erőnléttel akad a legtöbb gondunk. Bízom benne, hogy ezt a hiányosságot rutinnal tudjuk kompenzálni – fűzte hozzá. A következő fordulót március 7-én Várpalotán játsszák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!