Sport

2015.02.18. 17:31

Kemény lecke a Fraditól a Lombard Pápának

Nem tudta megnehezíteni a dobogós álmokat szövögető Ferencváros dolgát a Lombard Pápa NB I-es labdarúgócsapata a két együttes szerdai edzőmeccsén. A bakonyaljaiak sima, 3:0-s vereséget szenvedtek.

Polgár Tibor

A felkészülési találkozót Hévízen rendezték meg, a pápaiak a Szűcs – Zulevs, Csizmadia, Bogunovics, Frizoni – Stieber, Pongrácz, Király – Seye, Popin, Vankó összeállítású kezdő tizeneggyel álltak fel. Lengyel Ferenc vezetőedző a mérkőzés folyamán csereként pályára küldte Eisenbergert, Illést, Jagodicsot, Waltnert és Nagy Tamást. Eleinte kiegyenlített játékot hozott a tesztmeccs, a Lombard igyekezett bátran futballozni. Idővel a Fradi egyre inkább átvette az irányítást, majd a 28. percben Benjamin Lauth bal felső sarokba tekeredő lövésével a vezetést is megszerezték a fővárosi zöld-fehérek. A 40. minutumban egy ötletes szabadrúgás-kombináció után Busai Attila közelről a hálóba passzolt, amivel immár kétgólosra növelte a Ferencváros előnyét.

A második játékrész olykor enyhébb, máskor erősebb FTC-fölénnyel telt, Szűcs Lajosnak több nagy védést is be kellett mutatnia. Végül a 3:0-s végeredményt Vladan Cukic állította be a 73. percben. A téli felkészülési időszak alatt valamennyi edzőmeccsén diadalmaskodó, nagy múltú budapesti klub összességében ezúttal is magabiztos győzelmet aratott. A Lombard Pápa Csilussal és Yannickkal kiegészülve várhatóan erősödik majd, azonban az már most sejthető, hogy pokolian nehéz tavaszi idény elé néznek Csizmadia Csabáék. Lengyel Ferenc legénysége szombaton lejátssza utolsó felkészülési mérkőzését is: a bakonyaljai sárga-feketék ekkor a szlovák második ligás Duslo Sala gárdáját fogadják 11 órától a Perutz Stadionban.

 

Hullámzó eredmények a télen

Természetesen a felkészülési találkozókon sosem az eredményen van a hangsúly, azonban érdekességképpen érdemes szót ejteni a pápaiak eddigi téli mérlegéről. A Lombard idáig hét tesztmeccset játszott, ezek közül hármat megnyert, míg kétszer döntetlenre végzett, és ugyancsak kétszer vereséget szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!