Sport

2015.02.14. 15:43

Kellemetlen pápai vereség – Több próbajátékost már nem várnak a Lombardhoz

Elszenvedte első vereségét a téli felkészülési időszakban a Lombard Pápa NB I-es labdarúgócsapata: Lengyel Ferenc tanítványai hazai környezetben 2-1-re kikaptak a második ligás Kaposvár együttesétől szombaton.

Polgár Tibor

A felkészülési mérkőzésnek ezúttal is a Perutz Stadion műfüves pályája adott otthont. A bakonyaljaiak a Horváth Gábor – Zulevs, Csizmadia, Bogunovic, Juhász – Stieber, Király, Pongrácz, Frizoni – Seye, Popin összetételű kezdő tizeneggyel vették fel a harcot a szebb napokat is látott, súlyos adósságokkal küszködő somogyi zöld-fehérekkel. Lengyel Ferenc csapatában a találkozó folyamán csereként játéklehetőséget kapott Nagy Tamás, Gál, Waltner, Vankó, Eisenberger, Jagodics, Yannick, Csilus és Böröczky. Az első félidőben nem nagyon forogtak veszélyben a kapuk.

A fordulás után előbb Seye fejjel, majd Stieber lábbal szerezhette volna meg a vezetést a Lombardnak, azonban mindketten elrontották az ígéretes helyzetüket. Ezt követően a vendégek rövid időn belül kétszer is eredményesek voltak. A második játékrész derekén egy kapu előtti kavarodás közben Kiss Mártonról Horváth Gábor kapujába pattant a labda, aztán nem sokkal később Rajczi Péter góllal zárt le egy szépen felépített kaposvári kontrát. Kétgólos hátrányban még inkább rákapcsolt a hazai gárda, amely a helyzetei mellett egyszer a kapufát is eltalált, végül Csizmadia Csaba révén összejött a szépítő találat a meccs hajrájában. Ám egyenlítenie már nem sikerült a Lombardnak, amely legalább a döntetlenre rászolgált volna.

A lefújást követően Lengyel Ferenc vezetőedző úgy fogalmazott, balszerencsés vereséget szenvedtek, de összességében elégedett a labdarúgóival.

– Viszont ennél is fontosabb, hogy nyolc-kilenc posztra már megvannak a játékosok. A fennmaradó két-három helyre kell még megtalálnunk azokat a labdarúgókat, akik harmonikuson beleilleszkednek a csapatjátékba. Rendelkezésünkre áll még két hét, hogy gyakoroljuk azt a játékot, amit a sok próbázó miatt csak ezen a héten tudtunk elkezdeni. Továbbra is azt tudom mondani, jó irányba haladunk – fogalmazott a szakvezető. Mint mondta, kezd összeállni a keret, újabb próbajátékos már biztosan nem érkezik a Perutz Stadionba, de azonnali erősítést jelentő futballista még csatlakozhat a Lombardhoz. Lengyel Ferenc kérdésünkre elárulta: előfordulhat, hogy lesznek további távozók is.

A Lombard Pápa szerdán 14.30-tól ismét edzőmeccset játszik, a sárga-feketék legközelebb a Ferencvárossal mérkőznek meg Hévízen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!