Sport

2014.08.26. 10:55

Kárai triplázni tudott

Nyirád - Az autós katlan ismét autókrossz Európa bajnoki futam helyszíne volt. Négy kategóriában versengtek egymással és a technikával a résztvevők.

Novothny Ottó

Kárai Tamás a széria kategóriában az elmúlt két esztendőben a kontinens legjobbja volt és idei szereplése is olyan hibátlanul sikerült, hogy Nyirádra már triplázóként érkezett. A nyolc futamból hetet megnyert, ami azt jelenti, hogy a hétvégi versenyen is maga mögé utasította a mezőnyt.

A szuper buggy (szöcskék) csoportban Ábrahám Károly alig maradt le a dobogóról, negyedik helyen zárt. Itt a döntőt a német Stubbe nyerte meg magabiztos autózással. Ugyanitt Mózer a kilencedik helyen végzett a versengésben.

Szabó Krisztiánnak nem sikerült a hétvégi nyirádi futam (Fotó: Kiss Roland)

A buggy 1600-asok között a luxemburgi Peters haladt át először a célvonalon, itt a legjobb magyar versenyző, Zámbó végül tizennyolcadik helyezett lett.

Szabó Krisztiánnak, aki tavaly megnyerte a versenysorozatot, Nyirádon nem volt szerencséje. Sorozatos műszaki problémák miatt nem jutott be a fináléba, így minden reményét elveszítette a cím megvédésére.

A juniorok buggy kategóriájában a cseh Nikodém diadalmaskodott, ifj. Ábrahám Károly élete első versenyén a tizenharmadik helyet szerezte meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!