Sport

2014.07.19. 16:48

Jól sikerült a Lombard Pápa főpróbája

Győzelemmel zárta a nyári felkészülési mérkőzések sorát a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapata szombaton a felvidéki Vágsellyén.

Polgár Tibor

Mátyus János legénysége a szlovák második ligás Duslo Sala együttesét győzte le 1-0-ra egy friss szerzemény, Benkő Krisztián góljával.

A bakonyaljai sárga-feketék a Szűcs – Lebegyev, Csizmadia, Nagy T., Bogunovic – Zulevs, Faggyas, Sluka, Frizoni – Kenesei, Radovanovic összetételű tizeneggyel kezdték az edzőmeccset, melynek az első félideje nem hozott gólt. A találkozó folyamán csereként játéklehetőséget kapott a Lombardban Jagodics, Böröczky, Csilus, Csák, Waltner, Tóth Gábor, valamint Benkő, aki a második félidőben eldöntötte a mérkőzést a vendégek javára. A pápai szakmai stáb ezúttal három próbajátékost tesztelt: két csatárt (a legutóbb Orosházán futballozó Csák Zoltánt és Radovanovicot), illetve egy védőt (Lebegyevet). Sorsukról a napokban döntés születik.

Balogh László pályaedző (a kép jobb szélén) is kiveszi a részét a pápai labdarúgók felkészítéséből, ha kell, ő maga mutatja be a gyakorlatot (Fotó: Penovác Károly)

A Lombard Pápa idén nyáron már nem játszik több tesztmeccset. A felkészülési időszakban a pápai labdarúgók kezdésnek 2-1-re kikaptak a szlovák első osztályú FC Nitrától, majd 1-1-es döntetlent játszottak az ugyancsak az északi szomszédjaink élvonalában szereplő FC Vion Zlaté Moravce csapatával. Ezt követően az ukrán első osztályú Voliny Luck 2-0-verte a jelentős átalakulás közepén tartó Lombardot, amely az NB II-es ZTE-től is kikapott, ám legutóbb első nyári győzelmét megszerezve két vállra fektette a Duslo Salát.

Szűcs Lajosék július 26-án, szombaton 18.30-kor kezdik meg szereplésüket az NB I 2014/2015-ös szezonjában, a nyitófordulóban a minden bizonnyal bajnoki címre törő Videoton vendégei lesznek.

A Lombard Pápa játékoskerete jókora „vérátömlesztésen” esett át az előző szezon vége óta, ezért érdemes számba venni a távozókat, érkezőket. Távozott: Németh Milán, Orosz Márk, Présinger Ádám, Nagy Sándor, Eszlátyi István, Kulcsár Kornél, Lazar Arsic, Youssef Sekour, Georges Griffiths, Goran Maric, Peter Struhar, Tajthy Tamás, Beliczky Gergő. Érkezett: Faggyas Milán, Bernardo Frizoni, Marián Sluka, Milan Bogunovic, Benkő Krisztián, Waltner Róbert, Csilus Tamás, Gál Szabolcs, Vadims Zulevs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!