Sport

2014.04.11. 13:30

NB III.: A jobbak otthonában játszanak a megyei csapatok

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság huszonharmadik fordulójában mindkét Veszprém megyei alakulat a tabellán előrébb álló csapat vendége lesz.

Novothny Ottó

A balatonfürediek remek tavaszi startja (sorrendben négy megnyert meccs) a csákvári vereséggel és az Andráshida elleni hazai döntetlennel megtorpant. Nehéz lesz éppen a második helyezett Győr II. otthonában újabb győzelmi sorozatba kezdeni.

A balatonfürediek (pirosban) nehéz mérkőzésre készülnek (Fotó: Zwicker Tamás)

– Sajátos játékvezetői felfogás mellett ikszeltünk az Andráshida ellen – mondta Pető Tamás, a BFC szakvezetője. – Bemutatták a három perc hosszabbítást, majd a 95.-ben büntetőt kaptunk, melyet a 96.-ban értékesítettek. Mintha addig tartott volna a meccs, amíg nincs egyenlő. Az az igazán bosszantó, hogy ez a csapat két meccs alatt nem rúgott a kapunkra, és mégis négy pontot szerzett tőlünk. De most már a győri csatára koncentrálunk, ahová szintén győzni utazunk. Eddig kezünkben tudtuk tartani a történéseket, bízom benne, hogy ez a Rába partján is megmarad.

A veszprémiek idén még nem szereztek pontot, és ez az edzőváltással sem változott. A Dorog simán nyert a VFC otthonában.

– Semmiféle meglepetés nem ért – értékelt Simon Attila, a Veszprém FC mestere. – Az első félidőben fiataljaink megilletődötten játszottak, de a szünetben rendeztük a sorokat. Utána már elfogadható teljesítményt nyújtottunk. Szeretnénk azonban még tovább lépni az Újbuda otthonában. A hazaiak is majd sokat akarják birtokolni a labdát, de ezt mi mindenképpen igyekszünk megakadályozni. Három eltiltottunk visszatér, Pavlitzkyra, Császárra és Burcsikra ismét számíthatunk. Velük együtt győzelemre fogunk játszani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!