Sport

2014.08.25. 10:45

Jó szériában a Lombard Pápa

Újabb értékes ponttal gazdagodott az immár négy bajnoki óta veretlen Lombard Pápa csapata a labdarúgó NB I legutóbbi fordulójában, amivel Mátyus János legénysége tovább erősítette helyét a középmezőnyben.

Polgár Tibor

A Győri ETO-val szembeni – az előzetese esélyekhez képest mindenképpen bravúrosnak számító – pápai pontszerzésben oroszlánrészt vállalt az örökifjú Szűcs Lajos, aki sokadszorra bizonyította, hogy a mai napig ő a magyar élvonal legjobb hálóőre.

– Egy kemény, brusztolós mérkőzést játszottunk az ETO-val, majdhogynem irreális talajon. A csapat ismét bebizonyította, hogy nagyon tudunk egymásért küzdeni, ezzel pedig az esetlegesen előforduló hiányosságainkat kompenzálni tudjuk. Összességében megérdemelten tartottuk itthon az egyik pontot – nyilatkozta Szűcs Lajos.

A szombat késő esti bajnokin a szembenálló feleknek nem csak egymással, hanem a zuhogó esővel és a pályát beborító „tengernyi” vízzel is meg kellett küzdeniük. Mindenki láthatta, mindez mennyire kiszámíthatatlan mozzanatokat eredményezett a mezőnyben, illetve nyilván a kapusok dolgát is alaposan megnehezítette.

A harcos Pápa (jobbra Zulevs) mostoha időjárási körülmények között fogadta a győri csapatot (Fotó: Penovác Károly)

– Ilyen időjárási körülmények között a labda nagyon csúszós lesz, tulajdonképpen olyanná válik, mint a szappan – mutatott rá a Lombard Pápa csapatkapitánya. – Továbbá a vizes talajon felgyorsul a játékszer, amit így sokkal nehezebb hárítani. Akármilyen jó kapuskesztyűt felhúzhat az ember, ebben az időben számolni kell az említett plusz veszélyforrásokkal. Szerencsére nekem ebben a felhőszakadásban sikerült jól megoldanom a feladatomat – jegyezte meg Szűcs Lajos.

A mérkőzést látva nem mehetünk el szó nélkül a győriek túlzott agresszivitása mellett, ami sokszor már durvaságba csapott át. Noha a találkozó folyamán többnyire a bakonyaljaiak védekeztek, a statisztika szerint a vendégek kétszer annyit szabálytalankodtak, mint a hazaiak. A különösen arrogánsan futballozó Lipták Zoltán megúszott egy alattomos könyököst és egy csúnya utánrúgást is. Völgyi Dániel hátulról történő kíméletlen becsúszása kétségkívül kiállítást ért volna, ehelyett csak sárga lapot mutatott fel a sípmester.

– Úgy gondolom, a játékvezető olykor nem állt a helyzet magaslatán. Például volt egy kapura tartó lövésünk, amelybe az egyik győri játékos kézzel ért bele a tizenhatoson belül, ezért pedig büntető járt volna. Továbbá nagy bírói hibának tartom, hogy Völgyi végigjátszhatta a mérkőzést. Miután az első félidő végén hátulról rácsúszott a játékosunkra, azonnal piros lapot kellett volna kapnia. Aztán Andricsnak is volt egy páros lábbal történő szabálytalan becsúszása. Ha szombaton este betartják a szabályokat, akkor lehet, hogy nem a védéseimről és a csapat remek védekezéséről beszél mindenki a lefújás után, hanem arról, hogy legyőztük az ETO-t – fogalmazott a 41 esztendős kapus.

A győrieknél láthattunk példát a sportszerű magatartásra is: a lefújás után Priskin Tamás külön gratulált a hatalmas bravúrokat bemutató – és a többszörös magyar válogatott csatár két ziccerért is kivédő – Szűcs Lajosnak.

 

A Nyíregyháza a következő ellenfél

A Lombard Pápa együttese öt forduló után nyolc pontot gyűjtött össze a bajnokságban, ezzel pedig jelenleg a tabella 7. helyén található. Mátyus János tanítványai a hétvégén az NB I 6. fordulójában az újonc Nyíregyházához látogatnak, a találkozó szombaton 18.30-kor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!