Sport

2014.05.08. 14:55

Izgalmas revánsok a kosárlabda-bajnokságban

Az NB I/B-s kosárlabda-bajnokság rájátszásában mindkét Veszprém megyei alakulatnak van törlesztenivalója pénteki ellenfelével szemben.

Novothny Ottó

A Veszprémi Egyetem SC a 9–16. helyért harcol, és ebben a csoportban az eddig legjobban szereplő hódmezővásárhelyieket látja vendégül.

Hazai pályán 70:62-re az alföldiek nyertek, akkor a második negyedben dőlt el a találkozó, miközben a harmadikat az egyetemisták nyerték.

– A pénteki mérkőzésen Oltárczy Mátéra és Czakó Tamásra sérülés miatt nem számíthatunk, ennek ellenére megpróbálunk visszavágni a Hódmezővásárhelynek – kezdte Petőfi Áron, a veszprémiek szakvezetője. – Sikerünk kulcsa a stabil védekezés, valamint remélhetőleg a javuló dobóformánk lehet. Játékosainktól motivált, harcos játékot, illetve jóval kevesebb ki nem kényszerített hibát várok, mint amennyit az előző két idegenbeli mérkőzésünkön elkövettünk.

Mindkét Veszprém megyei csapat pénteken lép pályára (Fotó: Penovác Károly)

A hetedik helyezett Motax Concordia Pápa a hatodik Debrecen vendége lesz.

– Megpróbálunk nyerni, de nagyon nehéz dolgunk lesz – mondta Vajda József, a pápaiak szakvezetője. – Pályára léphet nálunk újra Kálmán László, miközben Vajda Balázs, Horváth Kristóf és Horváth Attila játéka kétséges. Számunkra ez a bajnoki végjáték nyögvenyelősre sikerült, sok hiányzónk van, edzésen is kevesen vagyunk. De ettől függetlenül mindent megteszünk a győzelemért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!