Sport

2014.12.15. 19:40

Izgalmas meccset játszott az 1. Futsal Club Veszprém

Veszprém - Érdekes és nagyon izgalmas meccset játszott az 1. Futsal Club Veszprém. A vendégeknek a találkozó jelentős részében esélyük sem volt, ezzel együtt szorossá tudták tenni a küzdelmet.

Horváth Gábor

1. FCV- Dunaújváros

6:5 (4:2)

Március 15. úti sportcsarnok, 700 néző. V.: 1. Futsal Club Veszprém: Sárdi Finta, Tar, Boromisza G., Gulyás. Csere: Schmidmajer, Bényi, Németh, Boromisza D., Vas, László, Weisz. Edző: Madarász János. Dunaújváros: Rigó Szabó, Schrancz, Nagy R., Szente. Csere: Nagy A., Ivacs, Apatini, Vaszócsik, Czár, Aradi, Fekete. Edző: Baranyai Pál.

Utolsó idei mérkőzésére készült a Veszprém, amelyben Tatai József eltiltás miatt nem léphetett pályára. A két csapat ősszel, Dunaújvárosban 0:0-ás döntetlenre végzett egymással, így a nagyobb erőt képviselő hazaiaknak volt miért visszavágniuk.

A 3. percben már a vendégek hálójában táncolt a labda, Bényi lőtt gólt, ám az ellene elkövetett szabálytalanságért előnyszabály helyett visszafújták az akciót. A sors igazságot tett, a szabadrúgás gólt hozott, Németh közeli lövését Rigó kapus alaposan bevédte, 1:0. A 6. percben Bényi lövése kipattant, Boromisza Dániel pedig kapásból az üres kapuba helyezett a jobb oldalról, 2:0.

Nem sok esélye volt a Dunaújvárosnak, a Veszprém taktikusan futsalozott, igaz, kicsit sok volt a hazai szabálytalanság.

A nyolcadik percben tovább nőtt a bakonyi előny, Boromisza Gábor lőtte ki szépen a rövidet, 3:0.

A 12. percben Vas Ádám volt eredményes, a fiatal játékos egyedül vezethette kapura a labdát, biztosan értékesítette a ziccert, 4:0.

A 15. percben váratlanul szépítettek a vendégek, Sárdi hárítása után Ivacs közelről passzolta hálóba a játékszert, 4:1.

A gól fel is dobta a Dunaújvárost, amely egy gyors akció végén a kapufát találta el. Veszélyes veszprémi akciók után ismét a vetélytárs talált be. A 20. percben megint Sárdi-védés után került a hazai kapuba a labda, Szente volt eredményes, 4:2.

Meglepetés volt, hogy szorossá vált a meccs, így a bizonyítani akaró veszprémiek nagy lendülettel kezdték a második félidőt. A 23. percben Boromisza Gábor csent labdát, s a kapust kicselezve a hálóba passzolt, 5:2.

A 26. percben ismét háromra nőtt a különbség, Vas lőtt közelről a rövid sarokba, 5:2. Még ugyanebben a percben Schrancz használt ki egy hazai hibát, 6:3.

A 31. percben egy újvárosi ellentámadás újabb találatot hozott, a szerelni igyekvő Gulyásról a saját kapujába pattant a labda, 6:4.

Madarász János mérgesen kért időt, ugyanis különösebb teljesítmény nélkül sikerült felzárkózniuk a vendégeknek.

A folytatásban mindkét oldalon akadtak lehetőségek, de a támadók nem voltak elég határozottak, a kapusok pedig biztosan védtek.

A Dunaújváros lehozta kapusát és sikerült gólt szereznie, a 37. percben Nagy Attila lőtt tetszetős akció után lőtt a kapuba, 6:5.

Meleg pillanatokat élt át a Március 15. úti csarnok közönsége, a vendégek közel álltak az egyenlítéshez, de a szerencse nem állt mellettük.

Madarász János: - Négy gólig jól játszottunk, utána néhány játékosomnak már a bejgli járt a fejében. Fontos sikert arattunk. Baranyai Pál: - Az elején bennmaradtunk az öltözőbe, de aztán nagy akarattal küzdöttünk, jó úton járunk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!