Sport

2015.02.11. 11:45

Iváncsik Tamás újra az arénában

Iváncsik Tamás pénteken visszatér a Veszprém Arénába. A szélső sokat segíthet rutinjával a fiatal Balatonfüredi KSE-nek az EHF-kupa csoportkörében. A népszerű játékost a nemzetközi szereplésről, új életéről, valamint a válogatottságról is kérdeztük.

Horváth Gábor

A Balatonfüredi KSE pénteken elkezdi szereplését az EHF-kupa főtábláján, ahová egyetlen magyar együttesként tudta kvalifikálni magát.

A BKSE egy „csikócsapat”, ám akadnak rutinos tagjai, akik sokat tehetnek hozzá a városban várva várt nemzetközi szerepléshez. Az egyikük Iváncsik Tamás, aki az MKB-MVM veszprém KC kölcsönjátékosaként szerepel a Balaton-partiaknál.

– Nagy változás volt életemben a Balatonfüredre kerülés, de családommal együtt jól érzem itt magam. Ideköltöztünk és a beilleszkedéssel sem volt gond – nyilatkozta a Naplónak Iváncsik Tamás, aki kiemelte: külön öröm, hogy a csapat az EHF-kupában is szerepel.

Iváncsik Tamás (balra) örül, hogy a balatonfüredieknél is szerepelhet nemzetközi kupában (Fotó: Penovác Károly)

A fürediek óriási csatákban verekedték be magukat a legjobb 16 közé, nagy kár, hogy az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) fura szabályzata szerint nem játszhatnak saját csarnokukban, mert annak csak egy oldalon van lelátója. A BKSE így hazai meccsein a Veszprém Arénában szerepel. Először pénteken (20.00) a horvát Nexe ellen.

– Hét évet töltöttem a veszprémi csapatban, természetesen nagyon hiányzik a mérkőzések hangulata, a szurkolás. A Bajnokok Ligája szereplés is, úgy érzem, hogy még jó pár évig tudnék azon a szinten kézilabdázni. Éppen ezért nagyon örülük a főtáblára kerülésnek az EHF-kupában és bízom benne, hogy minél többen kilátogatnak majd a Füred meccseire is az arénában – fogalmazott Iváncsik, aki nagyon bízik benne, hogy sok veszprémi szurkolót érdekelnek majd a találkozók.

– Igyekszem a tapasztalatokat megosztani a társakkal, azt, hogy milyen több ezer ember előtt pályra lépni. Vagy hogy, milyen lesz a szerda-szombati meccsritmus, amikor többet leszünk úton, mint otthont. Ez a csapat nyáron szinte a nulláról indult, össze kellett érni, ami sosem megy egyik napról a másikra. Az ősz remekül sikerült, a januári gyengébb teljesítmény pedig csak a sérüléseknek és a betegségeknek tudható be. A nemzetközi porondon nehéz dolgunk lesz, de komoly és fegyelmezett munkával akár meglepetést is okozhatunk. A bajnokságban minimum a bronzérem a cél, én legalábbis csak a dobogóval lennék elégedett – mondta a rutinos szélső, aki hozzátette, a BKSE kicsit rutintalan és emiatt hullámzó a teljesítménye, ugyanakkor a játékosok nagyon éhesek a játékra, a sikerre, óriási bizonyítási vágy van bennük.

A válogatottsággal kapcsolatos kérdésünkre (Iváncsik Tamás az utóbbi időben nem kapott meghívót) a jobbszélső elmondta: rajta nem múlik semmi. – Nem rajtam múlik, én már jeleztem a szövetség felé, hogy nyitott vagyok, szeretnék visszakerülni a csapatba.

 

A horvát Nexe lesz az első ellenfél

A Balatonfüredi KSE az orosz Asztrahány és az osztrál HC Hard testén keresztül jutott az EHF-kupa csoportkörébe. Mindkét párharc nagy csata volt, amelyben a fürediek bebizonyították, hogy tudnak küzdeni. A legjobb 16 között ennél még többre lesz szükség. Az első ellenfél, a horvát RK Nexe, a találkozó pénteken 20 órakor kezdődik. A helyszín a Veszprém Aréna. A csoport másik két tagja, a német Melsungen és a svéd Eskilstuna szombaton lép pályára egymás ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!