Sport

2015.02.27. 19:15

Folytatódik az NB I-es bajnokság - Nyolc pont a különbség a Pápa és a KTE között

Kecskeméten kezdi meg szereplését a tavaszi idényben a Lombard Pápa első osztályú labdarúgócsapata szombaton 16 órakor.

Polgár Tibor

A pontosság kedvéért érdemes megjegyezni, hogy a 2014/2015-ös kiírás tavaszi szezonja már az előző év végén elkezdődött, hiszen az ősszel két fordulót lejátszottak a pontvadászat második feléből. Így 17 játéknap és egy téli felkészülési időszak után a bakonyaljaiak a tabella 12. helyéről várják a folytatást. Szombati ellenfelük két pozícióval feljebb található a táblázaton, azonban a Kecskeméti TE-nek 22, míg a Lombardnak csupán 14 pont áll a neve mellett.

A téli edzőmeccsek után szombaton már tétmérkőzést játszanak a pápai focisták (sárga mezben Seye) (Fotó: Penovác Károly)

Ráadásul a mezőny hátsó fele igencsak sűrű, ezért nagy valószínűséggel forró tavasz elé néznek a pápaiak (is). Ennek függvényében a klubnál elsődleges célul nem titkoltan a biztos bennmaradást tűzték ki, ugyanakkor Szűcs Lajos csapatkapitány sokkal inkább az előrefelé történő tekingetésre igyekszik ösztönözni a csapattársait az öltözőben. Természetesen Lengyel Ferenc vezetőedző is örülne, ha a kiesés elleni küzdelem helyett a középmezőnyért harcolnának a tanítványai. Szavai szerint ehhez egy stabil csapatot kell kialakítani, ami biztos védekezésből indítja a támadásait. Mint mondta, a taktikát mindig a rendelkezésre álló játékosok határozzák meg.

Kiemelte: télen keményen dolgoztak és becsülettel felkészültek az NB I tavaszi folytatására. Egyelőre nem tudja megmondani, hogy ez mire lesz elég, ugyanis a Lombard mellett a riválisok is erősödtek. Viszont abban biztos, játékosai mindent megtesznek majd az eredményes szereplésért, és persze Kecskemétről is ponttal, pontokkal szeretnének hazatérni Pápára.

 

Pápai labdarúgók közúti balesete

Balszerencsés autóbalesetet szenvedett pénteken dél környékén a Lombard három labdarúgója, Mouhamadou Seye, Ahodikpe Euloge és Yannick Mbengono Tapolcafő közelében. A focisták személygépkocsija hirtelen fékezésre kényszerült a 83-as úton, mert egy szembe jövő külföldi kisbusz szabálytalan előzésbe kezdett. Ennek következtében a lombardosok autójának nekiment egy mögötte haladó személygépkocsi, a labdarúgók járműve pedig az árokban kötött ki. A vétlen légiósok szerencsére nem sérültek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!