Sport

2017.05.30. 09:15

Ismét harcba szállhatnak a BL-serlegért

Veszprém - A tavalyi, kilencgólos előnyről elvesztett Bajnokok Ligája-döntő mély nyomot hagyott minden veszprémiben. Itt az idő, hogy a felejtés útjára lépjünk, és Kölnben, a Final Fourban újult erővel harcba indítsuk csapatunkat.

B. Virág Rita

A Telekom Veszprémen kívül mindössze egyetlen olyan alakulat van Európában, amely képes volt zsinórban négyszer beverekedni magát a férfi kézilabdázók legrangosabb nemzetközi kupasorozatának négyes döntőjébe.

A német rekordbajnok, a THW Kiel először a 2009/10-es évadban játszhatott Kölnben, majd a 2012/13-as szezontól folyamatosan résztvevője volt a Lanxess Arénában tartott Final Fournak egészen mostanáig. Összesen tehát öt alkalommal került be a kontinens legkiválóbb alakulatai közé.

Hasonló bravúrt ért el az újdonsült magyar bajnok is, amely először a 2013/14-es szezonban került be az elitmezőnybe, s azóta a bakonyiak nélkül nem rendeztek négyes döntőt a német városban.

 

Az idei Final Four több szempontból is különleges. Egyrészt először nem jutott be német csapat a négy közé, ami azt a kérdést is felveti, hogy vajon mindkét napon sikerül-e megtölteni a közel húszezer férőhelyes Lanxess Arénát. Másrészt újoncot avatnak, először szerepel itt a SEHA Liga-győztes Vardar Szkopje.

További érdekesség, hogy a legjobb négy közül három a Telekom Veszprém csoport-ellenfelei közül került ki. Vagyis az A jelű nyolcasból a a spanyol Barcelona, a francia PSG és a magyar csapat, a B jelűek közül pedig egyedül a macedónok jutottak el a végső fázisig. Rengeteg magyar kel útra idén is Kölnbe - a szurkolókon tehát nem fog múlni a siker.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!