Sport

2015.02.23. 19:40

Ismét a rutin döntött: Az 1. FCV és a Győr óriási futsalcsatát hozott össze

Hiába vezetett az első félidőt követően az 1. Futsal Club Veszprém, végül alulmaradt a játéknap rangadóján a felsőházi rájátszás első fordulójában. Több mint ezer ember izgulta végig a csatát.

Horváth Gábor

1. FCV–Rába ETO 3:4 (1:0)
Március 15. úti sportcsarnok, 1300 néző. V.: Futó, Czene-Joó, Janitz.
1. Futsal Club Veszprém: Reveland – Finta, Tatai, Boromisza G., Németh. Csere: Bényi, Bánfalvi, Tar, Vas, Boromisza D., Bognár, Sárdi, Schmidmajer. Edző: Madarász János. Rába ETO: Matkovits – Castilla, Solano, Calvo Rodriguez, Dróth. Csere: Lódi, Harnisch, Püspök, Palomaque, Calvo Pardó, Tóth. Edző: Jordi Sole.

A felsőházi rájátszás első fordulójában nem akárkivel, hanem a korábbi sokszoros bajnok, alapszakaszgyőztes győriekkel találkozott az 1. Futsal Club Veszprém. Nagy csatára volt kilátás, s ez látszott a nézőszámon is, szinte alig maradt üres hely a Március 15. úti csarnokban.

Az első perc végén Reveland védte Dróth próbálkozását, az ETO mindjárt a meccs elején nyomás alá helyezte a hazaiakat. Majdnem hét perc telt el az első veszélyes veszprémi akcióig, ekkor Boromisza Gábor vette célba a kaput, de jobbról mellélőtt. A mezőnyfutsalt kemény párharcok tarkították, a győrieknek sem volt sok lehetőségük.

A 13. percben Finta ellen szabálytalankodtak, a szabadrúgást a sértett Németh elé gurította, a veszprémi játékos kapásból helyezett a bal felső sarokba, szép gól volt, 1:0.

Nem sokkal később Boromisza Dániel lövését védte Matkovits. A 16. percben Vas ígéretes helyzetben a cselt választotta, pedig Tatai üresen volt a szintén üres kapu előtt. A bakonyiak veszélyes kontrákat vezettek, a félidő végén mégis majdnem az ETO szerzett gólt, Finta mentett az utolsó másodpercben a gólvonalról.

Az 1. FCV az első játékrészben elszántan és egységesen játszott, így a győriek hiába birtokolták többet a labdát.

A folytatásban azonban az ETO megvillantotta rutinját, a 21. percben Dróth fordult be (1:1), egy perccel később pedig Juanra talált a kapuba, gyorsan fordítottak a vendégek, 1:2.

A 25. percben egalizált a Veszprém, Boromisza Gábor szerzett labdát, amelyet aztán be is bombázott a kapuba, 2:2.

A 26. percben megint felrobbant a csarnok, Vas lövését védte Matkovits, azonban a felpattanót Finta a hálóba pofozta, 3:2. Nem sokkal később Bényi pontos centerezését Vas lőtte kapu mellé.

A 27. percben Dróth passzolt vissza, Harnisch pedig a kapuba vágta a játékszert, 3:3. Futószalagon jöttek a helyzetek. Vol időszak, amikor néhény másodpercen belül háromszor is gól lőhetett volna a Veszprém, mégis a másik oldalon született találat.

A 30. percben Lódi cselei után Castilla passzolt a kapuba, 3:4. A hazaiak a folytatásban is nagy szívvel küzdöttek, de már nem tudtak újabb gólt szerezni.

 

Madarász János: – Gratulálok a Győrnek, sajnos ezúttal sem tudtunk élni az eséllyel. A második félidő elején leromboltuk azt, amit az elsőben felépítettünk. Azért gratulálok a játékosaimnak, nagyot harcoltak.

Jordi Sole: – Küzdelmes mérkőzés volt, pont amilyenre számítottunk. Mindkét csapatnak győzelmi esélyei voltak. Mi irányítottunk, de a Veszprém egy olyan csapat, amely a legkisebb hibára is lecsap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!